netflix: al doilea sezon al serialului „wednesday” nu se va mai filma în românia

Netflix a anunțat oficial începerea filmărilor, pentru al doilea sezon al serialului „Wednesday”, în Irlanda. Producția primului serial original al Netflix filmat în România se mută, prin urmare, într-o altă țară europeană, potrivit Hotnews.

Netflix și-a propus, astfel, ca al doilea sezon al serialului să înceapă în această primăvară, debutând cu filmările în Irlanda. S-ar părea, așadar, că sezonul al doilea ar putea să apară, în cel mai optimist caz, spre sfârșitul acestui an sau în prima parte a anului 2025.

„Suntem încântaţi că întreaga familie Addams se va înscrie la Nevermore Academy în acest sezon, alături de o distribuţie de vis alcătuită din staruri şi chipuri noi!”, au declarat creatorii Al Gough și Miles Millar într-un comunicat de presă.

Seria Wednesday a fost regizată de Tim Burton și s-a bucurat de un succes nebun, la nivel mondial. A stat peste 20 de săptămâni în Top 10 Global şi a ajuns în Top 10 Cele mai urmărite seriale în 93 de ţări. Ca număr de ore de vizionare pentru o serie în limba engleză serialul Wednesday a fost detronat doar de sezonul patru al Stranger Things, un alt serial-fenomen al Netflix.


Wednesday a fost primul serial original al Netflix filmat de această companie americană în România, de la lansarea platformei sale de streaming pe piața din țara noastră, în 2016.
Primul sezon a însemnat mult pentru România, de la generarea de locuri de muncă în echipele tehnice, până la prezența în serial a unor actori romani. De altfel, o parte din echipa românească din spatele camerei a fost nominalizată la premiile Emmy alături de colegii britanici si americani.

În țara noastră, filmările pentru Wednesday au fost realizate la Castelul Cantacuzino din Bușteni, gara din Sinaia, Casa Monteoru din București, Sera Veche a Grădinii Botanice din Capitală și studiourile Buftea.

Ultima oră