zece polițiști locali din sibiu merg la miting în bucurești. „noi nu protestăm pentru salarii, ci ca să se respecte legea”
foto: arhivă

Zece polițiști locali din Sibiu se alătură agenților locali din toată țara și vor participa miercuri la mitingul organizat în Piața Victoriei din Capitală. 

Sute de polițiști locali din toată țara vor participa, în 8 mai, la un miting în Capitală. La protest vor lua parte și 10 polițiști locali din Sibiu.

Liderul de sindicat spune că își doresc să fie respectată legea și să le fie plătite weekendurile lucrate. „Noi nu protestăm pentru salarii, ci ca să se respecte legea. Vrem să avem un polițist local la 1.000 de locutori, fiindcă activitatea infracțională crește. Vrem să fie plătite sâmbetele și duminicile. Noi de sărbători am fost la serviciu, nu cu familia acasă. În momentul în care se dau atribuții noi pentru polițiștii locali, într-o lună se modifică legislația, dar când e vorba de drepturi, nu se respectă. De 13 ani ne ducem de la un minister la altul și să nu mai vorbim de statutul polițistului local, care stă din anul 2019 în comisia de muncă la minister. Miercuri dimineața, de la ora 10, vom fi prezenți la mitingul din Piața Victoriei”, a spus Sorin Poroșanu, liderul Sindicatului Polițiștilor Locali și al Personalului Contractual Sibiu. 


În funcție de ce se va întâmpla în urma mitingului de la București de miercuri, polițiștii afiliați Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România vor decide dacă vor continua protestele. 

Citește și: Polițiștii locali protestează miercuri la București

Ultima oră