actorul florin piersic are o infecție generalizată în tot corpul. medic: "e o situație gravă"

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca au dezvăluit într-o conferință de presă că actorul Florin Piersic se confruntă cu o infecție generalizată în tot corpul, cunoscută ca septicemie, situându-se într-o stare gravă, informează pagina ziare.com

Protezele din corp au contribuit la răspândirea infecției, astfel că s-a decis transferul la București pentru a le extrage.

La Institutul Inimii din Cluj, i-au fost îndepărtate sondele de la stimulatorul cardiac implantat acum 15 ani.


Directorul medical al institutului, Adrian Molnar, a confirmat gravitatea situației, subliniind că actorul poate rămâne fără stimulator cardiac pentru câteva săptămâni, în speranța vindecării de infecția generalizată. Infecția a fost detectată inițial în jurul datei de 17 aprilie la Spitalul Militar din Cluj și s-a extins ulterior în corp.

Transferul la Institutul Inimii a avut loc la sfârșitul lunii aprilie, iar tratamentul cu antibiotice a fost continuat pentru a combate infecția.

În ciuda absenței imediate a cardiologului care l-a implantat pe Florin Piersic cu stimulatorul cardiac, acesta a fost informat constant despre evoluția stării actorului.

Ultima oră