pnl sibiu nu ia în calcul deocamdată o alianță la nivel local. raluca turcan: „după ce vedem rezultatul voturilor putem spune care va fi politica de alianțe” (video)

Raluca Turcan a discutat în cadrul emisiunii „Ora de politică” despre importanța alianțelor politice și a strategiilor asociate acestora. Liderul PNL Sibiu a subliniat că în acest moment liberalii nu pot lua în considerare o alianță politică la nivel local, deoarece crede că aceste alianțe ar trebui să fie construite în funcție de rezultatele votului.

Turcan a subliniat că este necesar ca politica de alianțe să fie înțeleasă ca un proces bazat pe voturi și interesul național, nu pe preferințe personale sau simpatii, prin urmare, construirea alianțelor politice este o strategie care trebuie să fie orientată către binele țării.

YouTube video

„Oamenii politici serioși știu că alianțele se discută pe voturi. Așadar, rezultatul votului este principalul instrument sau argument pentru politica de alianțe ulterioare. Cred că oricine spune acum că o să facem cu unii sau cu alții, de fapt nu înțelege rostul construirii alianțelor. Alianțele nu se fac pentru că-mi simpatici unii sau că mă înțeleg mai bine cu unii decât cu ceilalți. În cazul ăsta nu mai făceam Guvern niciodată ca să trecem țara prin momente dificile, că n-am stat la masă cu niciunii foarte simpatici la nivel personal. Dar lucrurile acestea s-au făcut pentru țară și ca urmare a logicii voturilor, după ce vedem structura votului la nivel local și la nivel național, putem spune exact care va fi politica de alianțe”, a comentat Raluca Turcan.


Rezultatul alegerilor din 2016 a dus la formarea unei alianțe locale între FDGR și PNL, care s-a dovedit eficientă pe parcursul celor opt ani. În acest moment Raluca Turcan nu ia în calcul o alianță cu PSD la nivel local, dar nici cu un alt partid, deoarece consideră că în lipsa rezultatelor această decizie nu poate este relevantă. Totodată, își dorește ca eforturile depuse pentru județul și orașul Sibiu să fie apreciate de către oameni.

„Aștept rezultatul votului și nu-mi doresc decât ca ceea ce noi am făcut pentru județul Sibiu, pentru orașul Sibiu, să ajungă la oameni în primul rând ca informație și să fie prețuit. În același timp, oamenii să reușească să discearnă între virulență, extremism, între discursuri de vrajbă și de anulare și să primeze rezultatele și proiectele făcute. Cred că dacă noi obținem lucrul acesta aici, în Sibiu, pe toate vocile, să spunem oamenilor ce am făcut, nu putem decât să fim în continuare parteneri”, a mai spus Raluca Turcan.

Ultima oră