primăria dă 850.000 lei pentru cosirea ierbii și buruienilor în parcurile și zonele verzi din sibiu

Primăria municipiului Sibiu caută o firmă care să cosească iarba și buruienile din parcurile și zonele verzi din oraș. Contractul are o valoare de 850.000 de lei. 

Municipalitatea vrea ca prima cosire a ierbii să aibă loc în luna iulie, astfel că până atunci va trebui să fie semnat contractul, care are o durată de 4 luni. Suprafața ce ar trebui cosită este de maxim 2.931.035 metri pătrați, aceasta incluzând toate parcurile, scuarurile, zonele verzi și aliniamentele stradale.


„Cosirea ierbii și a buruienilor se va face pe întreaga suprafață, fără a se lăsa spații asupra cărora nu s-a intervenit sau s-a intervenit neuniform, iar înălțimea finală, după cosit, să fie de aproximativ 5 cm. îndepărtarea vegetației din jurul plantelor (arbori/arbuști/flori/trandafiri etc) se va face în mod manual sau mecanizat, cu foarfeca de grădină cu acumulator, fără a aduce atingere sau rănire acestora”, se precizează în caietul de sarcini. 

Iarba va fi cosită, în perioada iulie-octombrie, din cele 9 parcuri din oraș, respectiv Parcul Cetății, Cristianului, Petofy Sandor, Reconstrucției, Sub Arini, Policlinicii, Țițeica, Darwin și Belvedere. De asemenea, se va cosi iarba din scuarurile și zonele verzi (633.671 mp), din aliniamentele stradale (293.590 mp), cât și din cele 21 de cartiere (614.448 mp). 

Ultima oră