ploile fac ravagii în nordul județului sibiu. drum și gospodării inundate, iar calea ferată între micăsasa și chesler, acoperită de aluviuni (foto, video)

Mai multe gospodării din județul Sibiu au fost inundate în urma ploilor torențiale de miercuri. În zona localității Micăsasa, drumul a fost inundat, iar pe calea ferată s-au depus aluviuni. 

UPDATE

Circulația feroviară între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică a fost redeschisă la ora 19:15, pe firul I, cu restricție de viteză de 30 km/h pe o distanță de 300 de m.

Cele 3 trenuri care au staționat temporar pănă la redechiderea liniei – R 10031, R 10518 și R 3514 – au fost reînscrise în circulație, acestea urmând să ajungă la destinație cu întârzieri cuprinse între 120 de min și 290 de min.

Echipele de intervenție ale SRCF Brașov vor continua lucrările în zona inundată și în prima parte a zilei de joi, pentru redeschiderea firului II, unde este terasamentul căii trebuie completat cu piatră spartă.

„Adresăm scuze călătorilor pentru întârzierile înregistrate în graficul de circulație al celor trei trenuri și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Brașov a depus toate eforturile necesare pentru redeschiderea liniei în condiții de siguranță”, a transmis purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânza.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În urma avertizării meteorologice de Cod Galben de averse torențiale și frecvențe descărcări electrice, valabilă la nivelul județului Sibiu până la ora 23:00, s-au înregistrat mai multe situații de urgență la care a fost nevoie de intervenția pompierilor.


ploile fac ravagii în nordul județului sibiu. drum și gospodării inundate, iar calea ferată între micăsasa și chesler, acoperită de aluviuni (foto, video) ploile fac ravagii în nordul județului sibiu. drum și gospodării inundate, iar calea ferată între micăsasa și chesler, acoperită de aluviuni (foto, video)

Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, o porțiune de aproximativ 800 m din DC 78 dintre localitățile Micăsasa și Chesler este inundată, iar pe calea ferată sunt depuse aluviuni. „Se lucrează pentru îndepărtarea aluviunilor”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al instituției.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar este oprit temporar la această oră între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică, deoarece ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creșterea debitului râului Târnava Mică.

“Personalul de specialitate al Regionalei CF Brașov este pe teren pentru evaluarea situației și intervențiile necesare îndepărtării aluviunilor – nămol și vegetație – din gabaritul căii, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în condiții de siguranță. Până la redeschiderea circulației între Valea Lungă și Copșa Mică, trenurile de călători R 3514, care circulă în relația Teiuș – Mediaș, R 10031, care circulă în relația Brașov – Cluj Napoca și R 10518, care circulă în relația Cluj Napoca – Sibiu, staționează temporar în Valea Lungă și Copșa Mică”, a transmis purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

⁠Probleme sunt și în localitatea Ighișu Nou, acolo une 11 gospodării sunt inundate în urma aluviunilor. Și în acest caz se lucrează pentru îndepărtarea aluviunilor și evacuarea apei.

ploile fac ravagii în nordul județului sibiu. drum și gospodării inundate, iar calea ferată între micăsasa și chesler, acoperită de aluviuni (foto, video)

Pentru o intervenție promptă la efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, la nivelul ISU Sibiu a fost activată Grupa Operativă în vedere creșterea capacității de răspuns. De asemenea au fost înștiințare Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru activarea centrelor de permanență.

Ultima oră