astrid fodor, despre aspectul teraselor din centrul sibiului. „nu toate îmi plac. sunt unele dintre ele care arată chiar foarte bine”
Sursa foto: Arhivă

Primarul Sibiului susține că în centrul orașului există în continuare operatori economici care închiriază un spațiu foarte mic, în curțile interioare ale imobilelor, cu scopul de a ocupa domeniul public cu terase mari, plătind o taxă foarte mică.

Primarul Municipiului susține că problema cu operatorii economici care închiriază spații interioare de suprafețe mici pentru a-și putea amplasa terasele pe domeniul public persistă.  Clar este faptul că majoritatea firmelor dispun de spații corespunzătoare, dar sunt patroni care închiriază un spațiu de câțiva metri pătrați pentru a ieși cu terasa pe domeniul public.

„Mai întâi trebuie precizat că majoritatea firmelor dispun de spații corespunzătoare, unele generoase, alte mai mici, dar toate cu facilitățile necesare desfășurării unei activități de alimentație publică. Pentru acestea, plătesc chirii substanțiale sau le-au achiziționat cu sume impresionante. Dar sunt și câțiva operatori economici care închiriază un spațiu de câțiva metri pătrați, în curțile interioare ale imobilelor, cu singurul scop de a putea ocupa domeniul public cu terase mari, plătind o taxă foarte mică. Consider că dimensiunea terasei ar trebui să fie într-o relație de proporționalitate cu interiorul localului. Aici nu mă refer la micile ceainării și cafenele din curțile imobilelor, cochete și intime, care au farmecul lor aparte, ci la cei care speculează prevederile Regulamentului de ocupare a domeniului public cu terase sau anumite facilități acordate de Primărie în perioada pandemiei, care, apropo, au fost menținute și ulterior pentru a încuraja industria HoReCa. Acești agenți economici folosesc mici tertipuri strict în scopul profitului, fără a avea în vedere oferirea unor servicii de calitate clienților”, spus primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor.


Citește și: Primarul Sibiului a pus gând rău localurilor de 15 metri pătrați din centrul orașului. Astrid Fodor: „Trebuie niște reguli mai clare”

Primăria Sibiu caută soluții pentru a rezolva această problemă. „Soluția o vom găsi în noul Regulament pentru care se documentează  în prezent serviciul de resort, iar la elaborarea lui vom colabora îndeaproape cu industria ospitalieră și cu cine va fi necesar pentru a ajunge la cel mai bun format”.

Cât despre aspectul teraselor, Astrid Fodor afirmă că nu toate îi plac, însă cele mai multe arată foarte bine. „Nu toate îmi plac. Dar sunt unele dintre ele care arată chiar foarte bine ca amenajare. Este adevărat că modul de amenajare al teraselor s-a schimbat în ultima perioadă ca urmare a schimbării climei – plouă mult, sunt vânturi puternice, iar umbrelele nu mai asigură confortul necesar clienților. Așa că s-au luat măsuri practice, care să asigure prezența pe domeniul public a îndrăgitelor terase., indiferent de starea vremii sau anotimp”, a mai spus primarul Sibiului, Astrid Fodor.

 

Ultima oră