un jucător de bază de la fc hermannstadt, pe lista celor de la u cluj. poate pleca liber la vară

Fundașul dreapta de la FC Hermannstadt, Mihai Butean (27 ani) este în atenția celor de la U Cluj, club care dorește să investească masiv pentru a ataca play-off-ul în sezonul viitor. 

Fotbalistul de 27 de ani este clujean la origini și îi expiră angajamentul cu sibienii în vara 2024, astfel că ar putea fi tentat să revină acasă.

Mihai Butean a fost unul dintre jucătorii-cheie ai lui Marius Măldărășanu la FC Hermannstadt și a refuzat până acum prelungirea acordului. A jucat în toate cele 38 de partide în Superliga ale sibienilor în acest sezon, dar și în două meciuri de cupă.

”Îmi doresc doar să fac pasul în străinătate, nu mi-am ales neapărat un campionat. Consider că un pas în străinătate ar putea să fie un pas înainte în cariera unui fotbalist care are câteva meciuri în Liga 1” a spus în iarnă jucătorul, într-un interviu pentru Ora de Sibiu.


CITEȘTE ȘI: INTERVIU – Mihai Butean, fundașul dreapta de la FC Hermannstadt. Putea fi inginer, îi place tâmplăria și și-a setat obiective curajoase. ”Play-off și câștigarea cupei”

Fotbalistul are în palmares trei titluri cu rivala din oraș a lui U, CFR Cluj.  La începutul carierei sale, în perioada 2015-2016, Butean a îmbrăcat tricoul “șepcilor roșii”, înainte de a semna cu Astra Giurgiu.

Fundașul dreapta este la Sibiu din vara anului 2022, fiind adus liber de contract de la CFR Cluj, iar în iarnă FC Hermannstadt a refuzat să îl vândă, deși a avut ofertă de transfer. ”Când am renunțat la CFR Cluj am venit la Sibiu pentru Dani Coman și pentru Mister Măldărășanu, mi-am pus toată încrederea în ei și nu cred că am greșit. Mă bucur că am avut această ascensiune, că mi-am recăpătat tonusul și minutele pierdute la CFR Cluj, unde nu am jucat o perioadă foarte lungă de timp. Mă bucur să joc fotbal și să trăiesc fiecare moment” mai spunea Butean.

La finalul acestui sezon, prima plecare certă este cea a lui Mino Sota, care este la final de contract și cu care discuțiile s-au sistat de mult timp, datorită pretențiilor exagerate ale niponului.

un jucător de bază de la fc hermannstadt, pe lista celor de la u cluj. poate pleca liber la vară

 

Ultima oră