ancheta în cazul mamei moartă la spitalul județean sibiu, nu a găsit nereguli ”în acordarea asistenței medicale”

Comisia de Analiză a Deceselor s-a reunit pentru a investiga cauzele decesului Betinei Balteș, tânăra mămică ce a murit în Spitalul Județean Sibiu în urma unei mastite. În urma evaluării, comisia a concluzionat că pacienta a beneficiat de îngrijiri medicale adecvate.

Reamintim că Betania Balteș, mămica de doar 32 de ani, a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu în noaptea de 5 spre 6 aprilie, după ce a ajuns într-o stare extrem de gravă. Cu câteva zile înainte, mama de 32 de ani a fost la Polisano, unde a născut în data de 30 martie, pentru a fi ajutată în procesul de stimulare a lactației, însă fără rezultate. Mai apoi, a ajuns de urgență la UPU Sibiu, iar la o zi după ce a fost trimisă acasă a revenit la spital, unde a și decedat. (Detalii aici)

În urma anchetei efectuate de Comisia de Analiză a Deceselor, pe data de 12 aprilie 2024, s-a stabilit că decesul a survenit din cauza unui șoc toxicoseptic, care a provocat un stop cardiac și insuficiență multiplă de organe.

„În urma decesului pacientei B.A.-B. din data de 06.04.2024, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu s-a întrunit Comisia de analiză a deceselor intraspitalicești în data de 12.04.2024. În urma acestei ședințe, membrii comisiei au constatat următoarele: din analiza foii de observație clinică generală și a certificatului constatator al decesului pacientei nu a fost identificată vreo deficiență în ceea ce privește acordarea asistenței medicale pacientei, cauzele decesului fiind șocul toxico-septic care a condus la instalarea stopului cardio-respirator și a insuficienței multiple de sisteme și organe”, a transmis Cristina Bălău, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Ultima oră