câinele shiba inu care a inspirat faimosul memecoin "doge" a murit

Kabosu, câinele din rasa Shiba Inu care a inspirat faimosul memecoin „doge” și după care a fost lansată criptomoneda Dogecoin, a murit. Kabosu a murit la vârsta de 18 ani, după o luptă cu probleme de sănătate.Kabosu suferea de leucemie și de o boală de ficat, scrie Sky News, citează Mediafax.

„Pentru toți cei care l-au iubit pe Kabosu, în dimineața zilei de 24 mai, Kabosu a trecut la cele veșnice. Vă mulțumesc tuturor foarte mult pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor”, a scris Atsuko Sato, proprietarul câinelui, pe Instagram.

„A plecat foarte liniștită, fără să sufere, ca și cum ar fi adormit în timp ce simțea căldura mâinilor mele care o mângâiau. Vă mulțumesc tuturor foarte mult pentru că ați iubit-o pe Kabosu în toți acești ani”.

Sato, o profesoară din Japonia, l-a adoptat pe Kabosu în 2008. Kabosu a devenit senzație pe internet când a apărut într-o fotografie, în 2010, în care avea lăbuțele încrucișate și o expresie întrebătoare. Imaginea s-a răspândit pe Reddit și Tumblr.

Un utilizator Reddit s-a referit la imagine ca fiind „Doge” – ortografierea greșită intenționată a cuvântului „câine”, un indiciu la un episod din 2005 din Homestar Runner.

Ultima oră