hoții au dat iama într-un apartament din terezian și au furat 8.000 lei: „erau banii de concediu și de nunți”

O familie din Sibiu a fost păgubită de hoți. Aceștia au intrat în apartamentul lor din cartierul Terezian și au furat 8.000 de lei. Indivizii nu au lăsat nicio urmă, fiindcă au reușit să deschidă ușa fără să afecteze încuietoarea. Sibienii și-au dat seama după câteva ore că nu mai au banii, când au vrut să meargă la cumpărături. 

Hoții au dat atacul într-un apartament de pe strada Cameliei din Sibiu în cursul dimineții de miercuri. Aceștia au profitat de faptul că proprietarii nu erau acasă. Sibienii păgubiți consideră că, cel mai probabil, au fost filați de ceva vreme, având în vedere faptul că indivizii au dat iama în casa lor la momentul potrivit. 

Proprietarul, la un pas să îi prindă 

Hoții au reușit să intre în apartament în jurul orei 9. Cincisprezece minute mai târziu, proprietarul a venit acasă fiindcă avea nevoie de ceva din locuință. A băgat cheia în ușă, dar nu a reușit să deschidă, fiindcă hoții o blocaseră. Nu i-a trecut prin cap nicio secundă că ar putea fi cineva de cealaltă parte a ușii, astfel că mers la locul de muncă al soției pentru a lua cheia ei. 

„În prima parte a zilei, soțul a venit acasă, dar nu a putut să deschidă ușa. Nu intra cheia, dădea în gol. M-a sunat, mi-a zis că nu îi mai merge cheia și i-am zis să vină la mine la lucru să o ia pe a mea. Pe la ora 10 s-a întors acasă și au mers ambele chei. Nu am bănuit nimic”, a povestit Carmen, sibianca păgubită de hoți. 

Abia spre seară, oamenii și-au dat seama că le lipsesc banii. Au vrut să meargă la magazin, dar nu mai aveau niciun leu. Au făcut imediat legătura cu momentul din prima parte a zilei și au sunat la poliție. 

„Ușa nu părea afectată. De la Poliție ne-au spus că au mai avut cazuri de genul. Hoții intră cu ceva ușor în locul cheii, folosesc ceva aparat, iar ușa se deschide normal. Ce e culmea este că au și încuiat după ce au plecat. Nimic altceva nu era mișcat prin casă, erau doar plicurile goale, fără bani. Poliția a venit să ia probe, inclusiv plicurile respective. Ăștia erau banii noștri pentru concediu și pentru nunțile de vara aceasta”, a mai spus femeia. 

Familia păgubită are doi suspecți. Este vorba despre o femeie și un bărbat, ambii necunoscuți, care au intrat în bloc în jurul orei 09:08. Au părăsit imobilul la ora 09:30, la scurt timp după ce proprietarul a încercat să intre în apartament și nu a reușit. Presupușii hoți au fost surprinși de camerele de supraveghere, imaginile fiind predate și poliției. 

Ultima oră