primăria reabilitează energetic clădirea veche a școlii caragiale din sibiu

Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Sibiu va fi reabilitată pentru a spori eficiența energetică. Clădirea va beneficia de termoizolație, iar unul dintre obiectivele principale va fi instalarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Școlii Gimnaziale I.L. Caragiale este de 13.655.691,23 lei. Municipiul Sibiu contribuie cu 199.654,60 lei, acoperind cheltuielile neeligibile și 2% din valoarea eligibilă. Consilierii locali vor vota, în ședința din 28 mai 2024, proiectul de hotărâre privind reabilitarea Școlii Gimnaziale I.L. Caragiale pentru a îmbunătăți eficiența energetică. Această inițiativă va fi finanțată prin fonduri obținute în cadrul Programului „Regiunea Centru”.

„Municipiul Sibiu a depus proiectul pentru „Reabilitare Școala Gimnazială I.L. Caragiale în vederea îmbunătățirii eficienței energetice”, str. V. Alecsandri, nr. 10, pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului “Regiunea Centru”, Prioritatea de Investiții 3 – O regiune cu comunități prietenoase cu mediul, Acțiunea 3.2 – Eficiență energetică în clădiri publice, prin care se sprijină măsurile care vizează renovarea clădirilor publice prin creșterea performanței și eficienței energetice, utilizarea eficientă a resurselor și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții anterior menționat a fost selectată pentru finanțare după etapa de evaluare tehnică și financiară, prin decizia Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din 16.05.2024”, se menționează în raportul de specialitate.

Prin acest proiect de reabilitare se propune:

  • termoizolarea clădirii,
  • instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice,
  • modernizarea instalației de producere și distribuție a energiei termice prin echiparea cu pompe de căldură aer-apă,
  • realizarea unui sistem de ventilație cu unități individuale montate în fiecare sală de clasă, înlocuirea locală a acoperișului din țiglă,
  • reabilitarea sistemului de iluminat prin înlocuirea cu unul eficient energetic,
  • implementarea unui sistem inteligent de monitorizare a clădirii (Building Management System)
  • adoptarea unor măsuri pentru accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități.

Ultima oră