zmei acasă dar prea mielușei în deplasare, motivele pentru care fc hermannstadt a ratat play-off-ul în sezonul trecut (video)

Invitat la ”Ora de Sport”, directorul sportiv al clubului FC Hermannstadt, Radu Neguț a făcut o radiografie a echipei în sezonul trecut al Superligii, încheiat pe locul 9. 

FC Hermannstadt s-a luptat în sezonul trecut la play-off până în ultima etapă a sezonului regular, când a pierdut în deplasare cu CFR Cluj, meci în care un succes i-ar fi adus accederea în primele șase. Directorul sportiv al clubului sibian, Radu Neguț crede că locul 9 este unul bun, ținând cont de echilibrul din Superliga. 

YouTube video

”Am fost foarte aproape de play-off. Locul 9 este unul bun, consider eu, putea fi și mai bine. Ca întotdeauna în viață, se poate și mai bine, dar putea fi și mai rău. A fost un campionat extrem de echilibrat. Dacă am fi intrat în play-off, situația era cu totul alta, eram cu siguranță în primele șase. Așa, rămânând în play-out, a fost un sezon incredibil, s-a jucat retrogradarea în ultima etapă, erau cinci echipe implicate. A fost un sezon extrem de echilibrat și nivelul valoric este foarte echilibrat în Liga 1, la acest moment” a subliniat Neguț la Ora de Sport.

”Echipele puternice s-au împiedicat la Sibiu”

FC Hermannstadt a pierdut doar două jocuri pe Stadionul Municipal în sezonul trecut, cele din prima rundă cu Farul și ultimul acasă în play-out, cu Iași.  ”Am fost extrem de puternici pe teren propriu, chiar dacă am pornit campionatul cu o înfrângere în chiar prima etapă, contra Farului, a fost un meci pierdut total nemeritat. Am avut o sumedenie de ocazii, iar ei ne-au dat un gol, probabil singura sau una dintre puținele acțiuni de poartă ale lor în careul nostru. După acel meci, pe teren propriu am avut prestații extrem de solide. A fost doar meciul cu U Cluj, dacă mi-aduc aminte, în care am egalat în minutul 92, printr-un gol extraordinar al lui Oroian. În rest, chiar și în meciurile în care am făcut egal, nu pot zic am avut un pericol foarte mare de a pierde respectivul meci. Și într-adevăr, n-au putut ne învingă nici FCSB-ul, nici Rapid, nici Craiova, nici CFR-ul. Toate echipele puternice ale campionatului s-au împiedicat la Sibiu”.

”Eliminarea din cupă, o dezamăgire foarte mare”

Minusul echipei lui Marius Măldărășanu în sezonul recent încheiat este reprezentat clar de meciurile din deplasare. ”Spre deosebire de sezonul precedent, în care am făcut multe puncte în deplasare, uneori jocul, dar mai ales rezultatele, n-au fost la nivelul celor de pe teren propriu. Au fost și meciuri pe care le-am pierdut, dar n-am fi meritat le pierdem. Dar, este o realitate, nu am mai făcut aceleași puncte pe care le-am făcut sezonul precedent și comparativ cu punctele făcute acasă, cele aduse în deplasare sunt puține. Este un aspect pe care și staff-ul nostru tehnic normal l-a constatat și este un lucru care va trebui îmbunătățit” a mai declarat Radu Neguț la Ora de Sport. 

De asemenea, eliminarea din sferturile cupei a fost o mare dezamăgire, pentru că sibienii își doreau să joace finala, pe teren propriu. ”Este o dezamăgire foarte mare pentru noi. Ne-am dorit foarte mult cu toții, pentru finala s-a jucat la Sibiu. Și anul trecut am fost eliminați de cei de la U Cluj, ne-au cam bătut peste tot. Este o realitate, dar uite până la urmă în campionat tot după noi au terminat. Dar, a fost o dezamăgire mare”

Radu Neguț a jucat la Sibiu în perioadele 1997-2000, 2005-2006 și 2009-2013. A mai jucat la Gaz Metan Mediaș în perioada 2003-2004 și și-a încheiat cariera la Măgura Cisnădie în perioada 2013-2014.

Ora de Sibiu, liderul presei locale online, a lansat Ora de Sport, un produs dedicat iubitorilor de sport. Cu un studio modern și o echipă de profesioniști, emisiunea aduce în prim-plan interviuri exclusive și informații de ultimă oră din lumea sportului. În ultima ediție a Orei de Sport, redactorul-șef Dragoș Popescu l-a avut ca invitat pe Radu Neguț, directorul sportiv al clubului FC Hermannstadt.

zmei acasă dar prea mielușei în deplasare, motivele pentru care fc hermannstadt a ratat play-off-ul în sezonul trecut (video)

Ultima oră