vreme caldă cu averse și descărcări electrice sâmbătă în românia

Sâmbătă, pe 25 mai, vremea va rămâne caldă în cea mai mare parte a zonelor, cu cer variabil. Se vor înregistra înnorări temporar accentuate în timpul după-amiezii și serii, scrie Observatornews.

Pe durata nopții, cerul va fi variabil, cu înnorări și posibile averse slabe, în special în nord-vestul țării și în zona Munților Apuseni. De asemenea, pot apărea și descărcări electrice, îndeosebi la începutul intervalului. Vântul va fi predominant slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice. Temperaturile minime vor oscila între 6 și 17 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. În anumite zone, se va forma ceață.

În cursul zilei, vremea va rămâne caldă în cea mai mare parte a țării, cu cer variabil. Înnorările vor deveni temporar accentuate în timpul după-amiezii și serii, când sunt prognozate averse, în special în zonele montane și submontane, în Transilvania și izolat în restul regiunilor.

Există posibilitatea de cantități de apă mai însemnate, între 20…30 l/mp, și condiții favorabile pentru producerea de grindină. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului (cu viteze între 55…65 km/h), iar local și cu viteze mai mici în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 29 de grade Celsius, iar cele minime între 6 și 16 grade Celsius, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, se vor semnala local cețuri. Presiunea atmosferică va avea variații ușoare.

Ultima oră