circulația pe transfăgărășan și transalpina va deveni mai sigură după montarea de parapeți pe role

Investiții pentru o călătorie mai sigură pe cele mai înalte și spectaculoase drumuri din România! Drumarii înlocuiesc parapetele cu unul nou, care oferă un grad mai ridicat de protecție. Vorbim despre un parapet pe cabluri, care va fi montat atât pe Transalpina, cât și pe Transfăgărășan, scrie ObservatorNews.ro.

În loc de beton, drumarii montează un parapet pe cabluri în zonele montane înalte. Acesta prezintă un grad mai ridicat de protecție și va împiedica mașinile să iasă în decor. În sezonul rece, va permite ca zăpada viscolită să traverseze drumul, prevenind formarea troienelor.

În zonele cu risc de avalanșe și pe sectoarele de drum care se închid iarna, parapetul poate fi demontat ușor, evitând astfel distrugerea de avalanșe. Testele au demonstrat că acest tip de parapet este mai sigur. Vor fi montate astfel de elemente de siguranță pe o lungime de 25 de kilometri liniari, în zonele periculoase, pe Transalpina și Transfăgărășan.

Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizează reducerea numărului de accidente de circulație, având o valoare totală de peste 50 de milioane de euro, în mare parte finanțată din PNRR.

Ultima oră