panică și clipe de coșmar pentru mai mulți oameni agresați de un individ pe bulevardul mihai viteazu la sibiu

Mai multe persoane au trăit momente de groază, duminică seara, pe Bulevardul Mihai Viteazu din Sibiu, din cauza unui individ care le-a agresat. Bărbatul a fost luat de pe stradă de un echipaj de poliție și dus la secție pentru declarații. 

Mai mulți oameni care au trecut duminică seara, în jurul orei 21:00, pe Bulevardul Mihai Viteazu, au fost agresați de un individ. Un cititor Ora de Sibiu a povestit prin ce clipe de coșmar a trecut. 

„A tras de portieră să mă scoată din mașină”

Sibianul se afla pe Mihai Viteazu alături de soție și de copil. A urcat în mașina aflată în parcare, iar când să închidă portiera, un individ necunoscut a apărut la geam, trăgând de ușă cu putere. Cei doi „s-au luptat” preț de câteva secunde, pe de o parte sibianul trăgea de ușă din interior pentru a o închide, iar pe de cealaltă parte, agresorul trăgea portiera pentru a o deschide. 

„Aseară (n.r.: duminică) am fost până la bancomat, în timp ce soția și copilul mă așteptau în mașină. Am urcat și eu, iar când să închid ușa, un domn m-a blocat. S-a uitat la mine, m-a întrebat cine sunt, iar în acel moment mi-am dat seama că poate fi periculos. Am dat să închid ușa de la mașină, dar n-am reușit, fiindcă a început să tragă de ea. A tras atât de tare, iar eu la fel, încât mi-a smuls masca portierei pe interior. În acel moment, am luat decizia să ies din mașină, pentru a nu îmi pune în pericol familia. Soția a sunat la 112, în timp ce eu eram afară și încercam să îl țin la distanță. Și-a luat avânt să mă lovească, eu m-am ferit și a dat cu pumnul în geamul din spate, de la ușa copilului. M-am dus pe trotuar, am încercat să îl evit, iar în acel moment s-a îndepărtat”, a povestit sibianul agresat. 

Plângere la poliție. Individul, prins imediat 

În momentul în care individul s-a îndepărtat, sibianul s-a urcat în mașină și a plecat spre secția de poliție. În oglinda retrovizoare, l-au observat însă pe bărbatul respectiv agresând din senin un alt tânăr. „Soția l-a observat când a lovit un tânăr cu pumnul în stomac. Din senin, la fel ca în cazul nostru”, a povestit bărbatul agresat. 

„De la 112 ni s-a spus că a mai sunat o persoană înaintea noastră pentru a anunța că un om e agresiv pe Mihai Viteazu. Ne-a rugat să rămânem pe loc, dar fiindcă individul a dat să vină spre noi, am decis să plecăm spre secția de poliție. Am fost la Secția 1 și am dat declarații pentru distrugere. De acolo se auzea prin stație de la dispecerat că au fost chemate mai multe mașini în zona incidentului. Am auzit cum polițiștii primeau descrieri clare, sunau oamenii să anunțe că sunt agresați. Ultima strigare prin dispecerat a fost <<individ agresiv cu sabie în mână>>. Când am plecat spre casă de la secție, erau multe echipaje de poliție și de jandarmerie printre blocuri”, a spus sibianul agresat. 

La scurt timp de la incident, pe la ora 22:30, sibianul a fost sunat de către polițiști pentru a veni la secție, întrucât individul fusese prins. „Am fost sunat de poliție să mă duc să îl identific fiindcă l-au prins. Apoi, pe la 23:30, am făcut alte declarații pentru distrugere la secția de poliție principală”, a adăugat sibianul. 

Atât bărbatul, cât și soția lui au trecut prin momente groaznice din cauza acestui incident, mai ales că în mașină se afla și copilul lor minor. „Am avut noroc că în acel moment copilul dormea. S-a trezit doar când respectivul a lovit cu pumnul în geam. Soția s-a panicat, bineînțeles, a fost un șoc pentru ea, dar și pentru mine. Abia mi-am revenit când mi-am dat seama în ce pericol ne-am aflat. Din păcate, nu știu de ce lumea nu a avut curajul să depună plângere la poliție în urma incidentului. Până aseară am fost singurii careu au depus. Celelalte persoane, fiindcă au mai fost altele agresate, nu au fost la poliție”, a mai spus acesta. 

Cine este agresorul 

Agresorul are 31 de ani și locuiește în municipiul Sibiu, în zona în care s-au petrecut evenimentele de duminică seara. Potrivit cititorului, acesta părea a fi sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive. 

Polițiștii sibieni fac cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat, urmând să fie luate măsuri împotriva agresorului. „În cauză, la nivelul Poliției municipiului Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând ca sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu să se stabilească situația de fapt pentru aplicarea măsurilor legale în consecință”, a transmis Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Ultima oră