zeci de percheziții în toată țara pentru evaziune fiscală, contrabandă, spălare de bani și alte infracțiuni economice (video)
foto: arhivă

Zeci de percheziţii au loc luni dimineaţă, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, falsificare de produse, înșelăciune, fals, spălarea banilor, obținere ilegală de fonduri și delapidare, anunță IGPR.

„Astăzi, 27 mai 2024, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, coordonează o amplă operațiune de combatere a infracțiunilor economico-financiare. Astfel, polițiștii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează 86 de percheziții domiciliare, în cadrul a 15 acțiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale”, anunță IGPR, notează Mediafax.

Polițiștii anunță că activitățile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, falsificare de produse, înșelăciune, fals, spălarea banilor, obținere ilegală de fonduri, delapidare, precum și alte infracțiuni prevăzute de Codul fiscal.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel”, potrivit comunicatului.

YouTube video

Ultima oră