zeci de șoferi au rămas fără permise în weekend la sibiu, iar în total peste 600 au fost sancționați cu amenzi de aproape 200.000 de lei
foto Arhivă

În perioada 24 – 26 mai, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 27 de permise de conducere, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 190.000 de lei. Cele mai multe infracțiuni constatate au fost cele de conducere sub influența alcoolului.

În data de 24 mai, în Ocna Sibiului, un șofer în vârstă de 23 de ani a fost oprit pentru control și s-a constatat că autoturismul pe care îl conducea era neînmatriculat. Un dosar de cercetare penală a fost deschis în acest caz.

În noaptea de 25 mai, în Slimnic, un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost oprit pentru control pe DN 14 și a fost testat pozitiv la alcool. În consecință, a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul conducerea sub influența alcoolului.

Tot în aceeași noapte, în Sibiu, un șofer în vârstă de 58 de ani a fost oprit pentru control pe strada Cimitirului și, de asemenea, testat pozitiv la alcool. Un dosar de cercetare penală a fost deschis și în acest caz.

În fine, la data de 26 mai, în Brădeni, un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost oprit pentru control și testat pozitiv la alcool. Autoritățile au deschis un dosar de cercetare penală în acest caz.

Toți cei patru conducători auto au fost însoțiți la unități medicale pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Cercetările sunt în curs de desfășurare sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoriile din zonele respective.

Ultima oră