ipocrizia pnl nu are margini la jina (p.e)

Am tot văzut două doamne din conducerea PNL Sibiu care încearcă să pară, în ochii oamenilor, victime nevinovate. Acuză de trădare fosta echipă PNL Jina, care s-a alăturat, în bloc, Partidului Social Democrat. Aceste două doamne, disperate, pe care nu le mai crede nimeni, la câte neadevăruri au spus, îi acuză pe oameni de traseism politic în timp ce postează fotografii în care se îmbrățișează cu actualul lor candidat fugit de curând din PSD Jina. Cu alte cuvinte, pentru ele, transferul de la PSD la PNL e bun și foarte digerabil pentru toți, în vreme ce parcursul invers este condamnabil.

Fosta echipă a PNL Jina, în frunte cu primarul, a plecat la PSD din motive întemeiate. De prea mult timp, președinta Consiliului Județean i-a tratat de sus, cu multă aroganță, așa cum îi tratează pe toți. Atât de multă desconsiderare a avut președinta CJ pentru mărgineni și în special pentru Jina încât a închis ochii la toate demersurile pe care aleșii lor le-au făcut pentru modernizarea drumului județean din zonă. Dacă nu știe în ce hal arată șoseaua de cinci ani de zile, îi putem pune la dispoziție fotografii sau filmări cu gropile prin care erau nevoite să treacă mașinile pentru a ajunge inclusiv pe Transalpina.

Acum, când au constatat că nu mai au voturi în Jina, Poiana Sibiului, Tilișca și Săliște, au trimis utilajele care ar urma să repare drumul ce leagă Jina de Săliște. E un gest disperat, tardiv și inutil pentru că mărginenii sunt oameni inteligenți și dintr-o bucată: dacă le-ai întors spatele, o vor face la rândul lor și nu se vor mai lăsa păcăliți.

Disperarea celor două doamne este atât de mare încât, zilele trecute, la o întâlnire electorală publică, una dintre ele a ajuns să afirme că ea ”a scris proiectul de gaz pentru Jina, Poiana Sibiului și Tilișca”. Este o minciună sfruntată, care îi jignește în primul rând pe cei trei primari, dar și pe funcționarii din primării care au muncit la acest proiect depus de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Transalpina Gaz, al cărei consultant a fost Teodor Dumitru Banciu, actualul candidat al PSD la Primăria Săliște.

Indiferența celor două doamne de la vârful PNL Sibiu față de jinari, dusă la extrem, a fost simțită și de oameni. În ultimii ani, nici măcar la tradiționalul Festival ”Sus pe Muntele din Jina” niciuna dintre aceste doamne nu a mai catadicsit să vină, să-i salute pe jinari în zi de sărbătoare.

Le avertizăm pe cele două doamne să-și vadă de campania lor în mod decent. În loc să denigreze candidații PSD, le invităm să justifice de ce nu au făcut spitalul județean și de ce au ratat proiectul de peste 100 de milioane pentru gestiunea deșeurilor, eșec care are drept consecință creșterea taxei de salubritate plătită de cetățeni. Exemplele cu toate proiectele europene ratate de echipa PNL Sibiu (într-o perioadă în care liberalii au avut trei prim-miniștri și un membru PNL Sibiu în Guvernul României) pot continua.

Le informăm pe cele două doamne că intenții de a pleca din PNL la PSD au avut mai mulți primari. Șase dintre ei au venit cu adeziunile completate și semnate ”în alb” pentru că s-au săturat de disprețul conducerii PNL la adresa lor. Nu i-am primit în PSD  pentru că în acele localități avem candidați puternici, care îi vor învinge în alegeri.

Le avertizăm pe cele două doamne să facă o campanie decentă, să nu mai pozeze în lupii moraliști când ele sunt lupi îmbrăcați în piei de oaie!

Noi am dus o campanie electorală civilizată, am mers printre oameni și am stat de vorbă cu ei, le-am explicat ce proiecte avem pentru comunitățile lor. Am tolerat destul agresiunile la adresa noastră! De acum, nu vom mai întoarce obrazul, ci le vom răspunde de fiecare dată!

CMF 21240002

Ultima oră