sibianul nicu ștefănuță a câștigat ca independent un nou mandat în parlamentul european

Nicu Ștefănuță a câștigat un nou mandat de europarlamentar după ce a candidat independent la alegerile europarlamentare de duminică.

Potrivit echipei sale de campanie, Ștefănuță a obținut 3,04% din voturi, adică peste 256.000 de sufragii. Acest rezultat l-a propulsat înapoi în Parlamentul European, unde este prezent din 2019, deși inițial a fost ales pe listele USR și ulterior și-a dat demisia din partid, scrie HotNews.

În luna ianuarie, Nicu Ștefănuță a anunțat că va candida ca independent la alegerile europarlamentare din acest an. În decembrie 2023, el a fost ales în funcția de vicepreședinte al Grupului Verzilor / Alianța Liberă Europeană (ALE) din Parlamentul European.

Este demn de menționat că Nicu Ștefănuță este primul europarlamentar român membru al Grupului Verzilor din Parlamentul European și primul europarlamentar din Europa de Est ales în această funcție. În septembrie 2023, el a fost unul dintre fondatorii Coaliției Verde Progresiste, alături de partidele Volt, ACUM și SENS, la București. Ales inițial pe lista USR, Ștefănuță este acum independent, după ce și-a dat demisia din partid în ianuarie 2023.

Ultima oră