avertizare ro-alert de averse torențiale și descărcări electrice în județul sibiu

Un mesaj Ro-Alert a fost trimis pe telefonul sibienilor. Sunt anunțate ploi torențiale și descărcări electrice, marți, după-amiaza.

Meteorologii au emis o avertizare meteo de averse torențiale și descărcări electrice. ISU Sibiu transmite că la nivelul județului Sibiu Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de averse torențiale care vor acumula 25-40 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică cu rafale de 70-90 km

Avertizarea meteorologică este valabilă astăzi 11 iunie 2024 între orele 16:05 – 17:00 și vizează următoarele localități din județul Sibiu: Sibiu, Săliște, Șeica Mare, Ocna Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului, Slimnic, Gura Râului, Loamneș, Orlat, Poiana Sibiului, Cristian, Șura Mare, Păuca, Șura Mică, Tilișca, Șeica Mică, Poplaca, Apoldu de Jos, Ludoș;

avertizare ro-alert de averse torențiale și descărcări electrice în județul sibiu

Pentru locuitorii din localități mai sus amintite IGSU a transmis mesaj RO-Alert.

De asemenea, pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivelul ISU Sibiu s-a activat Grupa Operativă și au fost transmise informări către primăriile vizate să activeze centrele de permanență.

ISU Sibiu recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme.

Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

 

Ultima oră