Primii miei care vor ajunge de Paşte pe mesele sibienilor, au fost sacrificaţi în abatorul de la Muvi. Vezi întregul proces de tăiere a mieilor în imaginile video de mai jos.

Masa tradiţională de Paşte, cu cozonac şi carne de miel, începe din abatoarele unde, ciobanii îşi duc mieii la sacrificat, pentru a îi putea vinde mai apoi în pieţele agroalimentare din Sibiu şi nu numai. Oradesibiu.ro a mers în interiorul unui astfel de abator pentru a înregistra şi fotografia întregul proces de sacrificare a mieilor. Micuţele animale sunt mai întâi electrocutate, iar apoi sunt sacrificate, totul desfăşurându-se conform normelor stabilite în Uniunea Europeană.

[nggallery id=106]


La Sibiu kilogramul de carne de miel se vinde cu preţuri începând de la 15 lei. La nivelul judeţului Sibiu au fost distribuiţi 63.000 de bucăţi de crotalii.

[kaltura-widget wid=”o0ab2kmro4″ width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

Publică

  1. Din cate observ nici Muvi impex nu a auzit de procesul de asomare… tot barbar lucreaza

  2. Culmea ca nici nu mananc carne de miel si nu era vorba de asa ceva. Probelma e ca imaginile difuzate sunt dure, si pot avea un impact negativ asupra minorilor in principiu…ca sa nu mai vorbim ca nu ma prea intereseaza procesul de taiere al mieilor, un asemenea articol nu isi are locul aici, nu reprezinta un interes prea mare…defapt am impresia ca e un articol scris la comanda pentru o mica reclama la mezelurile de “muvi”…vax presa din romania

  3. Hmmm, dar tu ce impresie aveai, ca pulpele de la tine din farfurie cresc ca florile, pe campuri sau ca fructele, in copaci? Asta mananci. Obisnuieste-te cu ideea sa nu mai manca.

  4. Voi ati inebunit? cum naiba postati astfel de imagini pe un site public fara niciun fel de restrictionare pentru minori sau alte persoane care ar putea ramane marcate dupa astfel de poze …ce mama naibii de ziar sunteti?