dsc_0008Sătenii din satul Haşag sunt împărţiţi în două tabere de când un copil de şase săptămâni a făcut stop cardio respirator în biserică, în timpul botezului.

Bătrânele din sat erau deja pornite împotriva preotului Ioan Schiau, care slujeşte în Haşag de numai trei luni, pentru că nu stă să le asculte ofurile şi se poartă urât cu enoriaşii, dar de când cu tragedia din familia Muntenaş, spiritele s-au încins şi mai tare.

Sâmbăta trecută, familia Muntenaş era pregătită de botezul nepotului. Tragedia s-a abătut peste bunicii şi părinţii lui Marius Claudiu chiar în timpul slujbei de încreştinare. Preotul l-a scufundat pe copil în cristelniţă de două ori şi după ce l-a pus pe masă, acesta a început să se invineţească şi i-a dat sângele pe nas, apoi a intrat în stop cardio respirator. Disperaţi părinţii au chemat Salvarea şi au încercat să îl resusciteze. Copilul a avut puls când a ajuns la Urgenţă, dar apoi inima i s-a oprit din nou şi a murit.


Deşi îl acuză pe preot de neglijenţă, pentru că l-ar fi băgat pe copil cu capul în apă fără să îi pună mâna pe gură, familia nu a depus plângere împotriva lui, considerând că oricum va trăi toată viaţa cu mustrări de conştiinţă. Surse neoficiale susţin că necropsia ar fi stabilit că decesul s-a datorat înecului.

Preotul Ioan Schiau se consideră nevinovat şi spune că există oricum există filmări făcute chiar de părinţi, în care se poate vedea că nu a făcut nimic greşit în timpul botezului.

Tragedia a împărţit comunitatea din Haşag în două, mai ales după ultima slujbă ţinută de preot. “Ne-o spus la sfârşitul slujbei că mulţumeşte celor care îl sprijină, iar celor care îl acuză să le dea Dumnezeu sănătate. Ce vorbe sunt astea? Ne-a sfidat în biserică” s-a plâns lelea Maria, o bătrână de peste 70 de ani sin sat.

Ultima oră

Participă la discuție

12 Commentarii

Publică

  1. de ce nu o spus la preot ca copilu era bolnav si nui faceau baie nu mai cu servetele umede de ce nu zice ca mama ii de vina de ce ii dadea bibironu cu miere la copil in timpul botezului de ce nu spune ca Bianca e devina nu Preotul ca el nu avea de unde sa stie ca copilu se invineteste de la apa

  2. Doamne ajuta.Este trist ce s-a intamplat.Nu stiu toate datele.Multa putere familiei si preotului deasemenea.

  3. destul de posibil ca acel copil sa fi murit din cauza botezului. aceste practici mi se par barbare.. puteau asa bine sa ii toarne simbolic putina apa pe cap cum practica si alte religii.. dar ortodoxismul e ramas in urma rau de tot

  4. bai ioane…poate o sa-ti dea si tie dumnezeu copii si ai sa vezi atunci.Daca ai deja inseamna ca nu esti sanatos.fa-ti un control psihiatric

  5. un incident (tragic, nefericit) si toti pocaitii sau ateii se reped pe forum ca vulturii la starvuri. Pt. Boanerghes, afla ca Biblia nu interzice botezul copiilor, ba chiar il cere (lasati copiii sa vina la Mine). Soso, botezul nu este o practica primitiva (la evrei sau musulmani se practica circumcizia chiar din ziua a opta). Iar activitatea caritabila a Bisericii chiar exista, dar trebuie sa stii unde sa cauti. Daca vei citi presa de scandal nu vei gasi asa ceva pt. ca “Good news is not news”. Un bebelus poate avea o trauma si atunci cand merge la docor si i se fac diferite vaccinui. Si crede-ma, cunosc o persoana, sanatoasa pana la varsta de 2 ani care in urma unui vaccin a devenit retardata, handicapata. Sper sa nu ma injurati si nu cred ca voi mai putea sa va dau replici. Am intrat pe acest site prin ricoseu, din stire in stire, eu nefiind din Sibiu.

  6. SUNT DIN SIBIU, SUNT SOCATA DE CEEA CE SE INTAMPLA SI NIMENI NU FACE NIMIC, IN PRIMUL RAND CONDOLEANTE FAMILIEI !!! IN ORICE SOCIETATE CIVILIZATA, ASTFEL DE RITUALURI SUNT INTERZISE!!!!!,, CHIAR CONDAMNATE!!!!!!!!!!!!! ESTE O ADEVARATA TRAUMA PENTRU UN BEBELUS, SI SE MAI ZICE: “VAI CE LINISTIT E COPILUL DUPA BOTEZ!!!!!!!, PAI DUPA ASA O TRAUMA , CAND E LA SANUL MAMEI E NORMAL SA FIE LINISTIT, ALOOO PROTECTIA COPILULULUI ???? NU AR FI CAZUL SA VA SESIZATI DIN OFICIU????, NU AR FI CAZUL SA STOPATI SI TORTURILE ASTEA ” SFINTE”???, SAU MERGEM IN CONTINUARE PE PRINCIPIUL ” BATAIA E RUPTA DIN RAI ” , NE MAI MIRAM CA AJUNG COPII RAI, SALBATICI, SI INCEP SA SE OMOARE PRIN SCOLI??, DACA DE MICI SUNT TORTURATI, APOI BATUTI, SI UNEORI INFOMETATI, alooo comisia europeana!!???!!!, stimati parlamentari europeni ????!!! mai avem si copii carora le trebuie protectie , nu numai pasari salbatice si caini fara stapan. Nu-i cunosc pe parintii copilului dar am sa scriu pe toate siturile posibile din EU , pentru ca e chiar strigator la cer.
    OAMENI BUNI – TREZITI-VA !!!!!!!!!!, CREDINTA ESTE IN NOI!!!!!, NU VA MAI LASATI PACALITI DE “PUPATUL OASELOR SI FOSILELOR, IN PLINA GRIPA PORCINA””, PIERDETI TIMP SI BANI PE CARE II PUTEti DARUI UNOR COPII FARA SPERANTA, ajutati-va aproapele, pentru ca asa scrie biblia, am ajuns sa ne dezgropam mortii , sau chiar sa-i importam pentru a ne dovedii credinta???, in loc sa munciti mai bine va tarati in genunchi nopti in sir lingand un les , poate poate vi se intampla o minune, nu romanilor va dezamagesc , singura minune o au cei care isi zic preoti cand va numara voua si ultimii bani. Cand ati auzit voi ca biserica a facut vreo donatie la vreo casa de copii ?, a ajutat cumva vreun copil bolnav de leucemie?, AAA era sa uit, daca traim prea mult se pierde ” CLIENTELA’ sau la vreun azil de batrani? Cate implicatii sociale are biserica ortodoxa ???, Cate spitale au dotat macar cu pansament sau cate gradinite sau scoli au renovat???,Dar asta nu e PAROHIA LOR” NU? Va spun eu nimic din toate astea !!!, Dar oare nu ne putem ruga si in casa?, Apropo sunt cica si eu ortodoxa, numai ca prefer sa-mi spun rugaciunile seara in liniste si nu imi fac 50 de cruci pe strada pe langa fiecare “PALAT’ numit biserica de unii, facuta din banii naivilor si a puterii electorale, numai ca de acolo vin bani pe cand daca faci o casa pentru o familie cu 5 copii care dorm pe PAMANT NU E RENTABIL NU????????

  7. Bai Ioane, tu ai doar 1 neuron in creier si ala nu se numeste neuron ci falus. Bai baiete invata sa vorbesti si dupa ce te educi sa-ti lasi cacaturile de comentarii pe bloguri. Tu nu-ti dai seama cat de prost si dobitoc esti?

  8. Un lucru e cert: copilul a murit din pricina actului botezului. Daca Biserica Ortodoxa ar fi practicat botezul biblic, copilul acela ar fi trait si azi. In nicio relatare din Faptele Apostolilor nu veti gasi un singur caz de botez al sugarilor.

  9. Comunitatea e impartita impotriva preotului in felul urmator: 2 familii impotriva preotului si restul de familii de partea preotului.. Din acest articol reiese clar ca toate minciunile astea sunt pentru a-l scoate pe preot afara din sat pentru ca nu a fost de acord sa imparta banii bisericii,care au venit din donatii etc, cu aceste 2 familii.Vrea sa faca ceva pt sat si sa repare bisericile dar din pacate nu poate pt ca cineva ii pune bete in roate..Cercetati inainte de a scrie…
    Daca murea inecat,murea in mainile preotului si nu in mainile doctorilor… salvarea nici macar nu a ajuns in sat..s-au intalnit pe drum si copilul si-a revenit intre timp…