video foto: peste 5.000 de sibieni au mers să ia aghiasmă la slujba de bobotează din piaţa mare

Mii de credincioşi au fost prezenţi în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a lua parte la slujba de Bobotează. Oamenii nu s-au mai călcat în picioare ca în anii trecuţi.

Aproximativ 5.000 de sibieni au fost prezenţi vineri dimineaţă în Piaţa Mare din Sibiu şi au luat parte la Slujba de Bobotează patronată de ÎPS Laurenţiu Streza.

„În cursul unui an avem doar câteva ocazii din acestea, de a fi cu toţii împreună, de fi toată obştea ortodoxă din Sibiu şi ocazia aceasta binecuvântată cea mai importantă este aceasta de Bobotează. Am săvârşit Sfânta liturghie la Catedrală şi preoţii la bisericile lor parohiale, iar la ora 12:00 am fost cu toţii aici pentru săvârşirea aghiasmei mari.

Faptul că după slujba aceasta toţi se împătăşesc de binecuvântarea lui Dumnezeu prin stropirea cu apă sfinţită, prin gustarea din apă sfinţită şi mai ales prin nluarea aacesteia la casele lor, bucuria aceasta iată că a sporit numărul credincioşilor.


Datorită acestei ocazii anul acesta am avut cel mai mare număr de credincioşi de 6 ani de când suntem aici în Sibiu. E o bucurie pentru noi toţi şi bucuria aceasta vrem s-o transmitem tuturor credincioşilor, tuturor creştinilor, tuturor celor care astăzi serbează botezul Domnului. S-a sfinţit natura prin binecuvântarea apei, să ne sfinţim şi noi natura noastră umană pentru că dacă vom fi mai buni şi lumea va fi mai bună şi mai uşor vom trece peste greutăţile vieţii acestea. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat după slujbă, IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului. [nggallery id=793]

La sfârşitul slujbei de sfinţire, preoţii au udat mulţimea cu aghiasmă mare. Nici anul acesta oamenii nu au aşteptat ordonat la rând şi s-au împins, răsturnând de câteva ori un gard de protecţie.

Articol scris de Dan Claudiu Buzdugan şi Andra Popa.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică