Expozitiunea:
Totul incepe cu primii fulgi de zapada, spunem despre ei ca sunt fabulosi! Apoi, pe masura ce ninsorile seamana tot mai mult cu cele desprinse din povestile copilariei, bucuria venirii iernii este innabusita. De multi factori, printre care cei mai mari dusmani ai omului contemporan: gerul, viscolul, autoritatile, apatia , zapada, hotia, s.a.m.d.

Intriga:
Totul incepe cu prima ninsoare, asadar, dupa care intreg universul se inversuneaza impotriva omului modern. Si incepe drama!
Ninge cu nemiluita si nimeni nu face nimic. E si normal, pana sa se puna mana pe lopata, lucru extrem de injositor, trebuie reunita o comisie de analiza a situatiei, care sa propuna o comisie de actiune, care la randul ei sa coordoneze cateva subcomisii de manipulare, caci in ziua de azi e rusine si sa spunem ca muncim.

Desfasurarea actiunii:
Abia dupa ce situatia de urgenta a fost evaluata de cateva comisii si subcomisii se trece la actiune cand, soc si groaza, se constata ca nu exista personal pentru a actiona, moment de maxima recunostinta.
Dupa ce se depaseste momentul si sa incropesc prin cumul cativa workeri si chiar se trece la actiune se constata ori ca nu exista utilaje cu care sa se intervina, ori ca sunt insuficiente, ori ca procedura de achizitie a avut la baza cel putin un interes personal, moment de dezbatere.


Punctul culminant:
Momentul meu preferat este momentul isteriei nationale. La doar cateva ore de la primii fulgi, zapada este in gura tuturor alaturi de tot felul de cuvinte care indica locul de dispunere a acesteia: strada, autostrada, parcare, trotuare si drumuri nationale.

Deznodamantul:
Romanii, prin definitie buni la toate, priceputi la orice, de la fotbal la politica, au in gene si virtutea de a sti ce era mai bine de facut in caz de inzapezire.
In plus, suntem un popor binecuvantat cu credinta ca celalalt e mai prost, mai lenes si mai hot decat suntem fiecare dintre noi sau am putea fi vreodata.

Mai mult despre virtutile romanilor pe Citadela Sibiana!

Ultima oră

Comentariul meu

Publică