Proteste vehemente la Mediaş. Peste 3.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva intenţiilor Guvernului Ponta de a muta sediul Romgaz din centrul Ardealului în Capitală. Angajaţi ai societăţii, dar şi locuitori ai Mediaşului au ţinut să ia parte la mitingul organizat chiar la iniţiativa primarului Teodor Neamţu.

Oamenii au venit înarmaţi cu pancarde şi mesaje împotriva ministrului Constantin Niţă şi mai ales a premierului Victor Ponta. Mitingul a început cu difuzarea unui mesaj al primului ministru din timpul campaniei electorale, la vizita acestuia la Mediaş, în care le-a promis oamenilor că sediul Romgaz nu va fi mutat din oraş. Miile de demonstraţi au huiduit la scenă deschisă discursul şi au aplaudat pe cele ale liderilor de sindicat şi ale primarului Mediaşului.

”Domnul Niță nu garantează cu nimic sau nu justifică cu argumente logice acest sediu din București. (…) Vă mulțumesc pentru sprijinul acordat și împreună putem învinge. Sper că mesajul și manifestația noastră să fie suficient de clară pentru înțelesul domnului prim ministru de a nu înființa acel sediu secundar în București”, le-a spus Ioan Stoicovici – lider de sindicat Romgaz Mediaş, celor prezenți în fața primăriei din Mediaș.


Nici promisiunile făcute azi de ministrul delegat al economiei cum că sediul Romgaz rămâne la Mediaş, chiar dacă vor fi făcute sedii secundare în Bucureşti, nu au sensibilizat prea tare protestatari din centrul urbei transilvănene. Oamenii se tem în continuare că sediul Romgaz va fi mutat din oraş.

”Nu vrem mutarea sediului Gazului la București. Ne-au mințit din noi așa cum ne-a mințit și în alegeri domnul Ponta. Să lase Romgazul aici. Nu vrem să devenim un oraș mort” a spus unul dintre protestatarii prezenți la miting.

YouTube video

La finele mitingului avut loc în faţa primăriei din Mediaş, primarul Neamţu a spus că acestea vor continua cel mai probabil în fiecare zi, până în 19 aprilie şi nu se vor încheia decât în clipa în care Guvernul renunţă definitiv la ideea deschiderii unor sedii secundare ale Romgaz în Bucureşti.

VIDEO: NOISE MEDIA

Ultima oră

Comentariul meu

Publică