Guvernul a dat publicitatii  o lista cu salariile nete pe care le-au incasat in luna martie sefii companiilor de stat din  sectorul   energetic.  Directorii de la Romgaz  castiga  salari fabuloase, anunta antena1sibiu.ro.

Potrivit listei  date publicitatii  de  Victor  Ponta, cel mai mult  castiga  directorul  general de la Electrica Distributie Muntenia Nord,  respective  18 mii de lei net pe luna.  Nici la Hidroelectrica salariile nu sunt de  neglijat. Directorii de aici   au  venituri de peste  13 mii de lei.

In ceea ce priveste situatia de la Romgaz,   directorul   general al comaniei,  Corin Emil  Cindrea,    are un salariu de  11 mii de lei.  Curios e faptul ca  directorii sai  adjuncti   castiga cu aprxomativ  3 mii de lei mai mult.  De exemplu sotia  directorului  adjunct, Dumitru Gheorghe Rotar este   angajata in cadrul companiei , iar  potrivit  ultimei  sale declaratii de avere  a castigat    84 de mii  de lei  intr-un an.

Salariile    directorilor de la Transgaz   nu apar in lista data publicitatii de Premierul  Victor  Ponta.   Declaratiile de avere   ale  directorilor  ar putea fi   vizualizate   online pe site-ul  oficial al companiei, asa cum  cere legea. Desi declaratiile exista nu pot fi  accesate din cauza unor  erori de conexiune.


In sedinta de marti a   Guvernului,  Victor Ponta  a reluat ideea ca directorii unor companii de stat, care castiga salarii de   circa  13 mii  – 14 mii de lei, ar  trebui impozitati suplimentar in conditiile in care un medic resident   sau un profesor  debutant sunt remunerate lunar cu doar  1.100 de lei.

Poate reuşiţi, domnul ministru Chiţoiu şi domnul ministru Niţă, să vedem ce facem cu aceşti săraci de directori. Eu vreau să avem directori foarte bine plătiţi, chiar dacă, sigur, sindicaliştii am văzut că luptă pentru aceşti directori. Îi înţeleg şi de ce, la banii ăştia aş lupta şi eu! Eu ştiam că sindicatele se ocupă de sindicalişti, nu să-i apere pe directori. ‘’

YouTube video

Sursa: Victor Ponta

Astfel de  cazuri, in care  directorii  isi  dau salarii  uriase   se intampla   si la case mai mici, mai exact la unele institutii aflate in subordinea  Consiliului Local  Sibiu.  De exemplu,  directorul   de la SC PIETE, Teodor  Birţ,  si-a  atribuit un salariu    de  aproximativ  7000 de lei  pe luna.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică