video un angajat al aeroportului din sibiu a murit iar alți doi au fost internați cu suspiciunea de gripă aviară

Alertă maximă la Spitalul Județean Sibiu. Un angajat al Aeroportului din oraș a murit, iar alţi doi colegi de-ai săi au fost internaţi, marţi seara, cu simptome de viroză respiratorie la Secția de Boli Infecțioase. Surse medicale spun că există suspiciunea de gripă aviară.

Cei doi tineri sunt în vârstă de 22 şi respectiv 26 de ani, iar ambii lucrează în cadrul Aeroportului din Sibiu la încărcat și descărcat bagaje din avioane. Aceștia au fost chemați de acasă să vină de urgență la spital și asta după ce un coleg de al lor a decedat cu o zi mai devreme se pare în urma unei pneumonii severe. Toată lumea în spital a primit măști de protecție.

”Şi colegul lui este răcit. Au sunat şefii de tură să vină în Urgenţă, de ce, nu ştiu, băiatul meu are filmul făcut de la TBC, nu are nimic la plămâni, are o sinuzită care trebuie tratată. Șeful de la aeroport l-a sunat. În rest habar nu am”, a povestit îngrijorată Monica Prodea – mama unuia din cei doi tineri.gripati (2)

Internați la infecțioase

Medicii au recoltat probe biologice și i-auconsultat pe cei doi angajați ai aeroportului din Sibiu, iar apoi i-au dus pe aceștia direct la internare în secția de Boli Infecţioase.

”S-au prezentat în Urgenţă doi pacienţi de 22 şi 26 de ani cu febră, cefalee, cu astenie şi faticabilitate, cu coriză, s-au recoltat probele biologice şi în prezent sunt internaţi în Serviciul de Infecţioase. Erau obosiți. Aveau si simptome de oboseală și durere în gât”, a spus Mirela Bădescu – medic UPU Sibiu.


Panică la Urgențe

Și în spitalul Județean Sibiu este panică. Aici între timp, pacienţilor aflaţi pe holuri la Secția de Primiri Urgență au fost împărţite preventiv oamenilor, măşti de protecţie.

”Normal că ne e teamă. Măștile le-am primit după ce băieții au ieșit afară. Nu când au intrat”, a povestit o femeie aflată în secția de urgențe.gripati (1)

Deces confirmat

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Sibiu au confirmat decesul angajatului lor si internarea celorlalți doi.

”Legat de problema legată de colegul nostru care a murit într-adevăr ieri a avut loc decesul unuia dintre colegi pentru o complicaţie de natură virală, omul a fost internat în spital, a decedat ieri dar încă nu avem rezultatul autopsiei, iar vizavi de acest aspect, prezenţa la spital şi internarea celorlalţi doi colegi, nu putem să avem o poziţie oficială vizavi de acest aspect pentru că nu ştim pentru ce au fost internaţi”, a spus Nicoleta Boborodea – purtător de cuvânt aeroportul din Sibiu

YouTube video

Direcția de Sănătate Publică Sibiu va prezența miercuri un punct de vedere oficial vizavi de această situație.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică