costuri uriașe pentru autostrada sibiu – pitești. zeci de milioane de euro per kilometru construit!

Realizarea autostrăzii Piteşti – Sibiu va dura şi constructia va fi extrem de scumpă, a recunoscut ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la un post de televiziune.

 

Potrivit spuselor sale, autostrada figurează în Master Planul de transporturi, proiectul este in curs de definitivare, şi “in cele din urma” va fi realizat, dar costurile ar putea ajunge la 30 milioane de euro pe kilometru.

 

Va fi, practic, “un nou Transfăgărăşan”, iar studiul va dura un an şi proiectul tehnic încă un an, a detaliat Ioan Rus.


 

“Dacă în trei ani ştim să rezolvăm o ieşire pe partea de sud spre Europa şi doar peste 5-6 ani o să avem autostrada între Curtea de Argeş şi Sibiu ar fi foarte bine, pentru că am rezolva 70% din problemă în următorii doi ani”, a apreciat ministrul transporturilor.

 

Autostrada Piteşti – Sibiu constituie una dintre cerintele formulate de Grupul Renault, detinatoarea uzinei auto Dacia de la Mioveni, care trimite zilnic spre granita 350 de camioane cu autoturisme. In aceste conditii, un acces facil catre frontiera, la Arad, reprezinta o prioritate, economiile realizate din transport fiind estimate la 30 de euro pe autoturism.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. Fratilor cu astia nu o sa vedem autostrada Pitesti-Sibiu nici in 2050.

    Am curaj sa fac pariu si cu VICTOR PONTA, si cu orcie om din stat

  2. In tara Pontacilor exista alte prioritati. Vrea Dragnea autostrada sa se plimbe cu magarii, vor autostrazi prin locuri unde circulatia este mica, etc. Numai unde este necesar, nu se poate! Treburi rusofone, ca si cei ce ne conduc.

  3. Ar trebui continuata bucatica de la centura Sibiului pana la Boita. Dupa aia sa studieze cat vor.