video foto comemorare cu parastas și slujbă a mitropolitului ardealului la mormântul lui cioabă

Zarvă mare la cimitirul Municipal din Sibiu. Aproximativ 200 de persoane au participat la parastasul făcut de regele romilor din România la mormântul tatălui său, defunctul Florin Cioabă. La slujbă a participat și Mitropolitul Ardealului ÎPS Laurențiu Streza.

 

Evenimentul a debutat la ora 12.00 cu o slujbă ținută de Mitropolitul Ardealului. Înainte de aceasta Marica, văduva lui Florin Cioabă, a depus o jerbă de flori la mormântul soțului ei.

De la eveniment a lipsit fiul cel mare, Dorin, cel care nu a fost de acord cu acest parastas pentru că în opinia sa, nu trebuia făcut, deoarece Florin Cioabă era de religie penticostală.

”Toți avem același Dumnezeu și el dacă nu e pocăit vrea să facă în memoria tatălui și din respect. Nu vrea să supere pe nimeni, am zis că tot e bine, că dacă dă o masă nu e ceva rau”, a spus Marica Cioabă la mormântul soțului ei.[nggallery id=1055]

 

Slujbă oficiată de ÎPS Laurențiu Streza


Mitropolitul ÎPS Streza a ținut o slujbă de pomenire la mormântul lui Cioabă și a vorbit și de disensiunile dintre cei doi frați, moștenitori ai tronului regal.

“În momentul în care familia cere, solicită de la biserică o mijlocire, o rugăciune, o slujbă, biserica răspunde, o face. Familia are dreptul să facă lucrul acesta. Am făcut parastas pentru tot neamul lor, n-am făcut nici ca să le dovedim altora că am avea noi alte drepturi”, a spus și ÎPS Streza Laurențiu.

După slujba făcută de mitropolit, s-au depus coroane de flori pe acorduri ale unei fanfare care a cântat la mormântul lui Ciobă.

Daniel Cioabă a mărturisit că a făcut acest parastas în religia ortodoxă pentru că așa a dorit și nu e deranjat de faptul că fratele său nu a venit la cimitir.

”Eu l-am invitat și pe fratele meu dar în religia penticostală nu se mai fac comemorări, în religia penticostală un mort e mort și atât”, a spus și Daniel Cioabă.

De la cimitir s-a mers la un restaurant din oraș, acolo unde cei 200 de participanti la parastas au primit o masă în cinstea lui Florin Cioabă.

În 18 august, dorin Cioabă va face si el un eveniment în memoria tatălui său, eveniment care va avea loc în centrul Sibiului.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică