foto munți de gunoaie pe marginile lacului de la bâlea. imaginile fac înconjorul internetului!

Lacul Bâlea, una dintre cele mai cunoscute și vizitate destinații turistice din Transilvania, arată rușinos. Zona pare neîngrijită, gunoaiele sunt aruncate peste tot, iar în unele locuri cartoanele și PET-urile au fost adunate în mormane imense.

 

 

Dezastrul a fost surprins în imagini de un clujean aflat în vizită la Bâlea Lac în urmă cu doar câteva zile.

”Bâlea Lac, sfârșit de august 2014…Comentariile vă aparțin. No photopshop”, a scris clujeanul pe rețeaua de socializare Facebook.

Fotografiile postate pe Facebook au adunat zeci de comentarii dezaprobatoare, vizavi de atitudinea turiștilor care nu au respect pentru natură.

Cum se ajunge la Bâlea Lac

Potrivit wikipedia.org Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2.040 m, în Munții Făgăraș, Județul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafața de 46508 m2 și adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație științifică.


balea lac 1

Lacul Bâlea se află la circa 77 km de la orașele Sibiu, 68 km Făgăraș și 85 km de la Curtea de Argeș. În timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfăgărășan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana Bâlea Cascadă din apropierea cascadei Bâlea. În Munții Făgăraș se mai află și lacurile Capra, Podragu mic, Podragu Mare, Avrig și Urlea.

În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheață din Europa de Est în forma unui iglu de 16 locuri.

balea lac 3

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică