video: iohannis la sibiu: ”atacăm oug-ul lui ponta la curtea constituțională în privința traseismului politic”

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a ținut să iasă public într-o conferință de presă și să atragă atenția că aleșii locali care vor fugi de la un partid la altul în baza ordonanței emisă de Guvernul Ponta, își vor pierde mandatul.

 

Iohannis a anunțat miercuri că vrea să tragă un semnal de alarmă referitor la OUG 55/2014 privind administraţia publică locală. Edilul Sibiului, a spus că împreună cu specialiştii din Alianţa Creştin Liberală a fost analizată această OUG şi pe crede că această Ordonanţă vine să pregătească un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea de Parlament şi de faptul că PSD-ul guvernează România.

”Specialiştii noştri consideră că OUG 55/2014 este neconstituţională. În acest sens, îi avertizez public pe toţi colegii mei din administraţia publică locală, aleşi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene, primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi supleanţi pe listele Consiliilor să nu se lase ademeniţi şi să nu opteze în concordanţă cu această Ordonanţă”, a spus miercuri Iohannis.

 

Ordonanță contestată și atacată la Curtea Constituțională

”Noi, Alianţa Creştin Liberală, vom ataca toate aceste acte, vom ataca Ordonanţa, vom ataca fiecare opţiune a unui ales local în parte. Îi avertizez pe colegii mei că această Ordonanţă va fi anulată de Curtea Constituţională şi se vor trezi în situaţia de ilegalitate care va duce la pierderea mandatului lor. Aceste aspecte de neconstituţionalitate sesizate de specialiştii noştri se văd foarte simplu- este vorba de caracterul temporar al Ordonanţei care nu tratează pe picior de egalitate pe întreaga durată a mandatului opţiunea alesului local de a schimba partidul politic”, a mai spus liderul liberalilor, Klaus Iohannis.

 

Optimism în privința acțiunii de la Curtea Constituțională

”Este vorba în al doilea rând de înfrângerea voinţei electoratului, ceea ce am spus mai demult, o bătaie de joc la adresa electoratului, care s-a pronunţat prin votul său, fie direct, în cazul primarului sau al preşedintelui Consiliului Judeţean şi pe listă pentru consilieri şi în fine, lucru foarte grav mai ales în situaţia în care mai sunt doar puţine săptămâni până la scrutinul prezidenţial. Se schimbă configuraţia structurii politice, este o modificare cu un impact deosebit de puternic şi inadmisibil în perioada de pregătire a alegerilor. Specialiştii noştri au analizat practica Curţii Constituţionale şi au găsit numeroase exemple unde Curtea Constituţională a decis în sensul obligativităţii păstrării mandatului obţinut prin vot. Această OUG contravine practicilor Curţii Constituţionale. Este o încercare a PSD-ului, o încercare a Guvernului de a schimba configuraţia politică în prag de alegeri prezidenţiale, lucru care după părerea noastră este inadmisibil”, a mai declarat candidatul ACL la alegerile prezindențiale.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=8Yom07y3QtE”]

 

Ultima oră

Comentariul meu