întâlnire pe tema pistelor pentru biciclete la primăria sibiu. uite ce s-a discutat!

Primăria Sibiu continuă proiectul de amenajare a pistelor pentru biciclete pe străzile din oraş şi, pentru că se doreşte ca amenajarea acestora să fie cât mai corectă, serviciul abilitat a iniţiat o serie de discuţii şi întâlniri de lucru cu specialişti la nivel internaţional din acest domeniu.

 

În prezent Sibiul are o reţea de peste 60 de km de piste pentru biciclete care leagă centrul istoric de cartiere şi de zona industrială vest, precum şi de zonele comerciale din oraş.

 

În cadrul acestor consultări, marţi, 2 septembrie, a avut loc la sediul Primăriei Sibiu o întâlnire de lucru intitulată “Turul de prezentare al sistemului de mobilitate sustenabilă în Olanda”, organizată de firma americană WTB, alături de asociaţia americană non-profit TAM şi în colaborare cu firma Eurosport DHS Deva şi găzduită de Municipiul Sibiu.

Motivul pentru care a fost ales pentru prezentare modelul Olandei se datorează faptului că aceasta este un exemplu recunoscut de bune practici în domeniul mobilităţii sustenabile.

 

Invitaţii au fost întâmpinaţi la sediul Primăriei Sibiu de viceprimarul Astrid Fodor. Principalul invitat care a susţinut o prezentare a fost preşedintele WTB şi TAM, domnul Patrick Seidel, care a arătat exemplul oraşului San Francisco în crearea unui sistem de transport sustenabil care îmbină transportul public cu trenul, metroul şi autobuzul cu transportul cu bicicleta.

Din partea Sibiului, directorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public a prezentat sistemul de piste pentru biciclete care se dezvoltă în prezent în Sibiu şi a arătat de asemenea concluziile unui schimb de experienţă ce a avut loc în cadrul unei deplasări în Olanda pe tema amenajării pistelor pentru biciclete.

În cadrul acestei vizite, reprezentantul Primăriei Sibiu a avut ocazia să se întâlnească cu autorităţi publice, ingineri şi experţi în finanţare din Olanda care au oferit experienţa lor în sprijinul partenerilor români pentru elaborarea unor sisteme funcţionale şi bine gândite astfel încât să fie sigure în trafic.bici sibiu

 

Alte prezentări au fost susţinute de un reprezentant al Turului Ciclist al Sibiului şi unul al Asociaţiei Tura în Natură.

La întâlnire au participat şi un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie Sibiu, un reprezentant al Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu, reprezentanţi ai Primăriei Deva şi reprezentanţi ai asociaţiilor de profil din Sibiu.

 

Oaspeţii au fost invitaţi apoi să participe la un tur pe bicicletă prin Sibiu, aceştia apreciind lungimea pistelor deja existente cât şi modul de amenajare a acestora.

 

Ultima oră

Comentariul meu