au început lucrările pentru amenajarea a încă unui sens giratoriu pe calea dumbrăvii

Un nou sens giratoriu va sistematiza traficul pe Calea Dumbrăvii începând din luna octombrie. Primăria a licitat şi atribuit contractul pentru proiectarea şi amenajare unui sens giratoriu pe Calea Dumbrăvii, în zona intrării în Cimitirul Municipal, la intersecţia cu strada Panait Cerna.

 

DPC, firma câştigătoare în urma procedurii de achiziţie, a realizat proiectul tehnic şi a început lucrările. În prezent sunt scoase bordurile în vederea reamenajării racordurilor cu zonele adiacente – intrarea pe strada Panait Cerna şi intrarea în Cimitirul Municipal.

 

Viitorul sens giratoriu va avea o singură bandă de giraţie, diametrul inelului central fiind de 20 de metri. Constructorul va avea în sarcină mutarea stâlpilor electrici astfel încât să permită realizarea giraţiei şi, de asemenea, montarea unui stâlp de iluminat în centrul sensului giratoriu.

 

Valoarea contractului încheiat cu constructorul este de 329.095,789 lei, fără TVA, această sumă acoperind costul realizării proiectului tehnic şi execuţiei lucrărilor propriu-zise.

 

Ultima oră

Comentariul meu