live video spectacolul „operfado”, transmis în direct astăzi de la 19.00 pe ora de sibiu

Spectatori din Sibiu și nu numai au posibilitatea să urmărească în direct, transmis pe internet, spectacolul de deschidere a celei de-a 13-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artei Lirice. Spectacolul începe la ora 19.00 și este ÎN DIRECT pe Ora de Sibiu în playerul de la finalul acestui articol!

 

Evenimentul, intitulat „OperFado”, va avea loc miercuri 10 septembrie 2014 la Sala Thalia din Sibiu cu începere de la ora 19 şi îi are ca principali invitaţi pe soprana Elena Moşuc, solistul de fado Gonçalo Salgueiro (Portugalia), alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Gabriel Bebeşelea.

“Prezentat în premieră mondială la Iaşi, pe 23 aprilie 2014, într-o alcătuire parţial diferită, concertul acesta aduce împreună arii de operă şi musical, precum şi cântece fado. Gonçalo Salgueiro şi cu mine sperăm să încântăm publicul din Sibiu aşa cum i-a bucurat şi pe ieşeni în urmă cu câteva luni – la fel cum dorim să-i cucerim şi pe cei care, în viitorul apropiat, vor veni să ne asculte în diferite oraşe din toată lumea unde vom cânta OperFado” a declarat soprana Elena Moşuc.

“Ineditul acestui concert constă în faptul că, pentru prima dată, au fost alăturate două genuri care la prima vedere nu au absolut nicio legătură: muzica fado protugheză şi muzica de operă. Apoi a fost adăugat şi genul de musical. La Sibiu, noutatea constă în faptul că aceste lucrări de muzică fado vor fi cântate împreună cu orchestra şi bineînţeles chitariştii de fado, fără de care nu se poate cânta această muzică” a adăugat dirijorul Gabriel Bebeşelea.

Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Sălii Thalia. Preţul unui bilet pentru acest spectacol costă 30 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Programul festivalului mai cuprinde spectacole de operă, operetă, operă pentru copii, recitaluri de lieduri şi gale de operă – realizate în colaborare cu instituţii muzicale din Romania şi străinătate, artişti lirici, dirijori, solişti invitaţi. De asemenea, între 17 şi 19 septembrie vor avea loc o serie de flashmob-uri în spaţii neconvenţionale din Sibiu.

Festivalul Internaţional al Artei Lirice, ediţia a 13-a, este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu.

TRANSMISIA LIVE VA ÎNCEPE MIERCURI 10 SEPTEMBRIE – ORA 19.00

Ultima oră

Comentariul meu