răzbunare pe internet împotriva fostului șef: un psiholog școlar sibian a manipulat presa prin blogurile adevărul
Foto: autentici.ro

Un tânăr psiholog sibian face valuri cu o răzbunare pe Internet printr-un un text publicat inițial pe blogurile Adevărul și trimis cu link si capturi la toate redactiile de ziare. Mihai Copăceanu se răzbună astfel pe fosta lui șefă, după ce a pierdut orele de suplinitor pentru postul de psiholog școlar.

textul trimis in atenția presei
Textul trimis de Mihai Copăceanu in atenția presei

În textul său, Copăceanu ia la purecat blogul personal al psihologului clinician, specializat in terapia cuplului, Mirela Pui, directorul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala și, folosind citate din articolele publicate pe blog, o acuză că deține un blog cu conţinut sexual. Blogul respectiv și textele încriminate, existau și când Copăceanu era psiholog in cadrul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala. Surse din cadrul ISJ Sibiu susțin că la examenul national scris de titularizare, Copăceanu a luat inițial nota 7.50, iar după contestație, nota i-a scăzut la 7, pierzând ulterior postul pe care dorea să fie suplinitor. Întâmplător, timp de doi ani a suplinit orele celei pe care acum se răzbună.

“Directoarea psihologilor şcolari dă lecţii publice vulgare despre sex. Citesc şi rămân şocat de conţinutul fiecărui articol explicit sexual, ba vulgar şi indecent…. Autorul blogului este psiholog, dar nu e vorba de un psiholog oarecare din Sibiu, ci de şefa psihologilor şcolari, de directoarea CJRAE. Ce înseamnă asta? Că 46 de psihologi din judeţul Sibiu o au ca şefă pe Mirela Pui, doamna ce îşi etalează negrăniţat fanteziile sexuale pe blog, într-un limbaj de-a dreptul obscen şi ruşinos. Dumneaei conduce activitatea psihologilor, numiţi consilieri şcolari, din licee, şcoli, grădiniţe, adică tot ce înseamnă educaţie în acel judeţ. Dacă un elev ar scrie asemenea cuvinte într-un loc public ar fi sancţionat de îndată, dar oare profesorului şi, mai mult, psihologului îi este permis?”, blamează Mihai Copăceanu.

Psihologul Mirela Pui scrisese pe blogul personal în urmă cu o săptămână că va avea de tras cu un fost subaltern, care a amenințat-o cu răzbunarea, fără a-l numi însă. În umra preluării de către presă a materialului defăimător publicat de Mihai Copăceanu pe Blogurile Adevărul, pagina personală a Mirelei Pui a sărit de la câteva zeci de accesări pe zi, la peste 10.000 de vizite.mirela pui  psiholog si publicist

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu au declarat corespondentului MEDIAFAX că au analizat situaţia, dar consideră că este vorba despre viaţa personală şi nu consideră necesar să declanşeze o anchetă în acest sens.

La rândul său, Mirela Pui a transmis un comunicat de presă în care precizează că este specializată în terapia cuplului şi a familiei şi că face o distincţie clară între funcţia pe care o deţine la nivelul CJRAE şi blogul personal.

“Blogul pe care scriu este unul personal şi niciodată nu am amestecat şi nu voi amesteca punctele de vedere personale şi de specialitate clinică cu activitatea de consilier şcolar. Articolele prezentate pe blogul personal sunt scrise sub forma unor răspunsuri deschise la problematicile şi preocupările aduse de pacienţi la cabinetul privat şi nu au nimic în comun cu activităţile raportate la elevi”, a afirmat Mirela Pui.

În plus, psihologul a spus că “articolele au un caracter publicistic, asemeni abordărilor pe care şi alţi specialişti în domeniul psiho-sexologiei, cu statut de profesor universitar, le au în presa din România. Nu mă consider la nivelul profesional al acestora şi nici nu vreau să nominalizez pe cineva pentru a nu crea deservicii cuiva în acest context”, a scris Mirela Pui în comunicat.

În plus, pe blogul personal, Mirela Pui a postat, marţi, un articol intitulat “Punct de vedere”, în care a precizat că de doi ani a întrerupt activitatea directă cu copiii, de când deţine funcţia respectivă, fiind supllinită de alţi doi colegi, printre care şi Mihai Copăceanu.

“Nu doresc să intru în polemică directă cu fostul angajat al instituţiei pe care o conduc, dar, dacă va fi nevoie, voi putea dovedi cu acte motivele pentru care şi-a încetat activitatea de angajat, fapt care explică gestul său de răzbunare personală. Dacă va fi nevoie, voi recurge la o acţiune în instanţă”, a scris Mirela Pui pe blog.

Ea a menţionat că nu i se pare “corectă” atitudinea fostului angajat care defăimează instituţia unde a lucrat şi managerul acesteia, în scopul unei “răzbunări personale”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. „RĂZBUNARE PE INTERNET ÎMPOTRIVA FOSTULUI ȘEF: Un psiholog școlar sibian a manipulat presa prin blogurile Adevărul”

    De curiozitate.
    Mintea presei pe unde umblă, cînd e manipulată?