video s-a redeschis bazinul olimpia. condițiile sunt la fel de proaste ca înainte!

Bazinul în care în această vară o fetiță de 10 ani a suferit un grav accident, după ce a căzut de pe o trambulină de la metri înălțime, s-a redeschis în această săptămână, doar pentru public. Din păcate condițiile au rămas la fel de precare ca și acum o lună și jumătate.

 

În ciuda faptului că OPC-ul a decis ca bazinul Olimpia din Sibiu să fie închis după nefericitul accident și a dat ordin administratorilor să facă reparațiile care se cuvin, locația a fost redeschisă zilele trecute.

Dacă cumva vă așteptați ca acolo să fi fost făcute reparații, lucrurile stau exact invers. Pereţi mucegăiţi, platformele trambulinelor învechite şi mizeria sunt prezente la fel ca și înainte.

Bazinul olimpic de înot din Sibiu, construit în urmă cu 35 de ani, arată deplorabil. Pereţii sunt complet mucegăiţi, mizeria tronează peste tot, iar turnul de urcare pe trambuline este scorojit de trecerea anilor, conform TVR.

Fostul arhitect are în fiecare zi program de înot la bazin. Aspectul lasă foarte mult de dorit, spune arhitectul Liviu Miculiu. Antrenorii se mulţumesc cu ce au. Ştiu că, dacă se plâng, nu rezolvă nimic. Admit totuşi că e greu să faci performanţă în astfel de condiţii.

În sportul de performanţă există întotdeauna riscuri. Sunt conştientă. Şi copiii trebuie să ştie că trebuie să fie atenţi că în orice clipă se poate întâmpla orice accident. Deci, copiii sunt în siguranţă, riscurile există dacă ei nu sunt atenţi, a declarat antrenoarea de înot Elizabeta Copatz.

CITITI ȘI: ACCIDENT GRAV LA BAZINUL OLIMPIA: O fetiță de 10 ani a căzut de pe trambulina de cinci metri (video)

Reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal Sibiu, în subordinea căruia se află bazinul olimpic, ridică neputincioşi din umeri: nu au bani pentru reparaţii capitale.

S-a refăcut turnul de sătiruri, scările de acces în turnul de sărituri, s-au curăţat cele două bazine. Finanţarea pentru reparaţie mult mai profundă la bazin este mult mai complicată, necesită licitaţie, studii, a explicat Dan Magoş, purtător de cuvânt, CSM Sibiu.

În iulie, imediat după accidentul în care o fetiţă de 10 ani s-a ales cu triplă fractură de bazin, fractura de col şi fractură de mandibulă, Protecţia Consumatorilor a cerut închiderea bazinului pentru remedierea problemelor. Bazinul s-a redeschis şi arată aproape la fel.

DE CE A CĂZUT FETITA DE 10 ANI LA Bazinul Olimpia – VEZI VIDEO CUM A FOST IMPINSA

Turnul de sărituri este nu este complet reabilitat. Se pare că i-au fost schimbate scările de acces. Începând cu 15 septembrie o să revenim să controlăm dacă măsurile au fost îndeplinite, a declarat Bianca Iuga, purtător de cuvânt, Protecţia Consumatorilor.

VEZI VIDEO ȘI FOTO cu tragedia de la Bazinul Olimpia. Ce spune fetița căzută de la 5 metri și imagini cu nenorocirea produsă (IMAGINI IMPRESIONANTE)

Între timp, reprezentanţii Clubului Sportiv se bucură: la începutul lunii noiembrie bazinul Olimpia va găzdui o competiţie internaţională de înot şi sărituri.

Sursa info: tvr.ro

Ultima oră

Comentariul meu