foto acțiune spectaculoasă cu elicopterul pentru montarea a unui nou refugiu la călțun (2.150 metri)

Peste 35 de oameni lucrează pentru instalarea unui nou refugiu lângă lacul Călțun din Munții Făgăraș, la 2.150 de metri altitudine. Noul refugiu, realizat la standarde moderne, este o investiție a Consiliului Județean Sibiu, prin intermediul Serviciului Public Salvamont Sibiu, și va asigura condiții optime de protecție pentru 22 de turiști și 4 salvamontiști.

„Avem în județul Sibiu o parte importantă a Munților Făgăraș, de o frumusețe deosebită, pe care ni-i dorim vizitați de cât mai mulți turiști. Așa că acest nou refugiu este o investiție mai mult decît necesară pentru siguranța turiștilor, în condițiile în care vechiul refugiu, construit în urmă cu 4 decenii, a ajuns într-o stare avansată de degradare”, a precizat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Refugiul a costat aproximativ 150 de mii de lei și este realizat din lemn stratificat care va fi acoperit după montarea în locație cu tablă specială. Pentru început, echipele de salvamontiști, voluntari și constructori au montat structura la baza muntelui, lângă Cârțișoara, iar în zilele următoare, în funcție de condiile meteorologice, aceasta va fi ridicată pe bucăți cu ajutorul unui elicopter de mare capacitate pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne. Aparatul de zbor a făcut deja o recunoaștere a zonei pentru identificarea condițiilor de aterizare și de operare.


”Vreau să mulțumesc Consiliului Județean Sibiu, primăriilor din Cârța și Cârțișoara și nu în ultimul rând voluntarilor pentru sprijinul acordat în acest proiect. Este o realizare deosebită, cu design deosebit care, pe lângă protejarea turiștilor prinși pe munte de vremea rea sau de noapte, va fi și o bază pentru patrulele Salvamont care își desfășoară activitatea în timpul verii”, a declarat Adrian David, șeful Serviciului Public Salvamont Sibiu.

După montarea refugiului, vechea construcție va fi tăiată și transportată la baza muntelui, iar în locul ei se va realiza o platformă pentru aterizarea elicopterelor de intervenție.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică