un schior din focșani a murit pe pârtie în stațiunea păltiniș

oncesti fotoUn bărbat în vârstă de 54 de ani a decedat duminică după amiază pe pârtia Oncești din stațiunea Păltiniș. Tot duminică, un băiat de 13 ani și-a rupt piciorul în timp ce schia pe o altă pârtie din aceeiași stațiune.

Eveniment tris pe pârtie în stațiunea sibiană Păltiniș. Un bărbat în vârstă de 54 de ani a murit în după amiaza zilei de 22 februarie, în timp ce urca pe jos pe pârtia de la Oncești. [contextly_auto_sidebar id=”GC93s0n68bbrOg9cyxA37dXHkm08ojVp”]

Primii care au ajuns la fața locului au fost cei din echipa  de intervenție a Salvamontului din stațiune. ”Într-adevăr noi am fost acolo. Este vorba mai exact de ehipa serviciu care a intervenit. Din păcate schiorul era inconștient, fără respirație și puls. El era în urcare și nu în coborâre cu schiurile. Nu răspundea la niciun fel de stimul. S-a solicitat intervenția celor de la SMURD”, a explicat Adrian David, de la Salvamont Sibiu.


SMURD-ul a ajuns imediat
Medicii care au ajuns la fața locului l-au găsit pe bârbatul de 54 de ani, originar din Focșani, județul Vrancea, în stare de inconștiență. ”Solicitarea a venit prin 112, la ora 13.38. Echipjul nostru a ajuns acolo după două minute. Bărbatul este în stare de inconștiență și s-a trecut la manevrele de resuscitare. După două ore de la intervenție s-a constatat oficial decesul acestuia”, a explicat Bianca Sabău, pentru Ora de Sibiu.
Martorii spun că bărbatul era în clăpari și urca pârtia, iar el s-a părbușit dintr-odată. Medicii l-au resuscitat mai bine de 45 de minute. Se pare că din istoricul medical al schiorului, s-a constatat că acesta era cunoscut ca fiind o persoană cardiacă.
La fața locului pe lângă echipajul Smurd din Păltiniș, a mai sosit un al doilea echipaj SMURD, de la Sibiu, dar și echipa de salvamontiști de la postul din stațiune.

Un adolescent și-a rupt piciorul
Tot duminică, un alt eveniment a avut loc pe una din pârtiile de la Arena Platoș. Cei de la SMURD au fost solicitați să acorde îngrijiri medicale unui băiat de 13 ani. ”Acesta și-a fracturat un picior”, a mai explicat Bianca Sabău pentru Ora de Sibiu.
Accidentele pe pârtii nu sunt ceva neobișnuit. Anul trecut tot la Păltiniș, un tânăr și prietena lui, au ajuns în stare gravă la spital după ce au intrat cu sania într-un stâlp al instalației de teleschi. foto – arhiva

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Într-adevăr ei au fost acolo. Este vorba mai exact de ehipa serviciu care a intervenit. Am fost pe partie la momentul respectiv, nu ma asteptam la o interventie atat de prompta, de admirat!
    Pentru domnul decedat: sincere condoleante!