foto - fostă jurnalistă la sibiu dusă la secție de jandarmi pentru că a făcut o poză la casa lui iohannis

casa lui iohannis2Situație ciudată petrecută marți seară pe strada Bâlea, în fața locuinței președintelui Klaus Iohannis. Alla Tofan, o tânără fostă jurnalistă în Sibiu, a fost luată la rost de jandarmi și dusă la SPP pentru un scurt interogatoriu.

Nu este o noutate că jandarmii care patrulează pe strada unde locuiește președintele Klaus Iohannis, legitimează pe cei pe care îi surprind că fac fotografii casei fostului primar al Sibiului sau pe cei care se opresc să admire reședința de pe Bâlea. Chiar și jurnaliștii sunt legitimați și notați într-o agendă, atunci când merg să facă fotografii sau să filmeze casa în care Iohannis locuiește în orașul său natal.
Se întâmplă destul de des astfel de lucruri. Marți seară însă simpla legitimare nu a mai fost îndeajuns pentru jandarmii care au surprins o fostă jurnalistă din media locală, că a făcut o fotografie casei lui Iohannis. Tânăra s-a trezit suită în mașină și dusă la secție.
”Asa o situatie.. Cand mergi pe strada si te iau jandarmii la secție ca ai facut o poza la casa lui Iohannis. Nu am știut ca din bani publici în Romania se păzeste militărește o casa, aparent foarte simpla. Chiar au instalat și o ‪#‎butka‬ pentru jandarmi. Să facă fiecare cu rândul! Romani, voi pentru asta plătiți bani? La secție nu au putut sa ma acuze cu nimic, nu i-am scuipat, nimic. Am fost civilizata!”, a povestit Alla Tofan pe contul ei de Facebook.
După ce a plecat de la secție, Alla a povestit că acolo ofițerul de la SPP duhnea a alcool.
”P.S. Nu este nici un semnal ca nu ai voie sa faci fotografii. Am întrebat o colega jurnalista de la Sibiu daca știa de așa ceva. Mi-a spus ca e o lege scoasă sa protejeze intimitatea si SEcuritatea președintelui. La secție, tipul de la SPP mirosea a alcool. A plecat ‪#‎ceausescu‬, dar a lăsat ‪#‎securitatea‬ moștenire..”, a mai concluzionat Alla Tofan. Tânăra a lucrat în media locală în anii trecuți, iar acum studiază la Paris. Acolo a trăit pe viu evenimentele dureroase petrecute anul trecut, atunci când au avut loc mai multe atentate teroriste. casa iohannissursa foto: Facebook Alla Tofan


Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică