sibianul care primește 35.000 de euro pe lună pentru creșterea copilului a făcut o tranzacție record în ultimul an

anonimToată România vuiește în ultimele 24 de ore despre sibianul care trebuie să primească de la stat o indemnizație de 35.000 de euro pe lună pentru creșterea copilului. Surse neoficiale susțin că este vorba de fiul unui reputat profesor universitar din oraș. Acesta are însă toate șansele să primească banii de la stat, pentru că afaceristul a procedat legal când a făcut această solicitare.

Chiar dacă directorul AJPS Sibiu, Ioan Bota, a declarat marți că indemnizația de 35.000 de euro pe care un bărbat din Sibiu trebuie să o încaseze lunar pentru creșterea copilului, a fost suspendată deocamdată pentru efectuarea unor verificări suplimentare, șansele ca aceasta să nu îi fie acordată celui care a depus dosarul, sunt extrem de mici.
”Noi, împreună cu Agenţia Naţională am suspendat temporar această indemnizaţie de creştere a copilului, pentru efectuarea de noi verificări. Se verifică la firmă veniturile obţinute de către persoana care a depus cererea, atât pentru liniştea noastră, cât şi pentru liniştea beneficiarului”, a declarat Directorul AJPS Sibiu, Ioan Bota, pentru news.ro.
Afaceristul care a depus cererea nu a încasat deocamdată nici un leu de la stat. ”Persoana a depus cererea în luna iulie şi ar fi trebuit să primească banii începând cu luna august. Nu a încasat niciun ban până în prezent. Suma este foarte mare şi am vrut să facem verificări suplimentare. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, în luna septembrie persoana respectivă va primi atât banii pentru august, cât şi pentru septembrie”, a mai declarat Ioan Bota.
Potrivit lui Bota, beneficiarul a avut venituri foarte mari în perioada luată în calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei de creştere a copilului, adică 12 luni consecutive în ultimii doi ani de muncă.
VEZI ȘI: Indemnizația de 35.000 de euro pe lună pentru creșterea copilului, BLOCATĂ. Un patron din Sibiu o primea
Cum s-a ajuns în această situație
Tânărul afacerist nu a încălcat în nici un fel legea, iar faptul că s-a ajuns la acordarea unei sume record pentru creșterea copilului este datorită legislației în vigoare. Afaceristul local și-a declarat veniturile obținute în ultimele 12 luni și a plătit către stat impozitele aferente. Cum actuala legislație îi permite să solicite acordarea acestei indemnizații, bărbatul de 34 de ani a profitat de acest lucru și a depus cererea respectivă. Surse de încredere de pe piață, au declarat pentru oradesibiu.ro, faptul că în ultimul an afaceristul sibian ar fi făcut o tranzacție importantă cu un teren pe care se cultivă afini, fiind vorba de o afacere din care suma obținută se cifrează undeva la 500.000 de euro. Surse oficiale au precizat pentru News.ro, că beneficiarul este un bărbat care ar obţine venituri din două surse.


Ultima oră

Comentariul meu

Publică