filmul accidentului mortal de pe autostradă la tălmaciu. s-a ferit de o mașină și a sărit în gol între parapeți - bărbatul era din vâlcea

Viața unui bărbat s-a încheiat, noaptea trecută, într-un mod tragic. Printr-o încercare disperată să se salveze, să nu fie lovit de o mașină pe autostradă, un bărbat în vârstă de 48 de ani a sărit între parapeții mediani și a căzut în gol de la o înălțime de aproximativ 30 de metri. Din păcate, nu a supraviețuit impactului cu solul, astfel că medicii veniți la fața locului pentru a-i salva viața au fost nevoiți să declare decesul. 

Două accidente în lanț au avut loc, în noaptea de duminică spre luni, pe autostrada proaspăt inaugurată dintre Sibiu și Boița, pe viaductul de la Tălmaciu. 

CITEȘTE ȘI: Accident mortal pe autostrada Sibiu – Boița. Șase autoturisme implicate și cel puțin o persoană decedată și alte două rănite VIDEO DRONĂ

Primul accident – Viteză și polei

Prima coliziune s-a produs între trei autoturisme, potrivit informațiilor transmise de autorități. Sursele Ora de Sibiu spun că toți șoferii implicați ar fi condus cu viteză și, fiindcă era polei pe șosea, la frânare, au derapat. Primul autoturism din coloană era condus de o femeie care, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteorologice, a pierdut controlul volanului. Imediat, din spate, au mai venit alte două mașini, pe care șoferii nu le-au mai putut controla. 

filmul accidentului mortal de pe autostradă la tălmaciu. s-a ferit de o mașină și a sărit în gol între parapeți - bărbatul era din vâlcea

A doua coliziune – Un om și-a pierdut viața 

La scurt timp de la producerea primei coliziuni, un al doilea accident s-a produs în imediata apropiere. Șoferul unui microbuz, un bărbat în vârstă de 48 de ani, văzând că în fața sa drumul este blocat din cauza unui accident, a oprit pe prima bandă a autostrăzii. Imediat, din spate, a fost lovit de un autoturism. Se pare că șoferul microbuzului a coborât să vadă ce s-a întâmplat, dacă sunt victime și dacă există daune materiale, moment în care a observat că din spate o mașină care a lovit parapetul se apropia de el. Pentru a evita să fie lovit de acest autoturism, omul a sărit între parapeții mediani pentru a se refugia. Doar că, atunci s-a produs tragedia, fiindcă omul a căzut în gol, de la o înălțime de aproximativ 30 de metri. 


filmul accidentului mortal de pe autostradă la tălmaciu. s-a ferit de o mașină și a sărit în gol între parapeți - bărbatul era din vâlcea

În total, nouă persoane au fost implicate în cele două accidente. Un bărbat în vârstă de 27 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, astfel că a fost transportat la spital, fiindcă a suferit un traumatism de șold. Alte șapte persoane au scăpat tefere din coliziune. Pentru bărbatul de 48 de ani, care a căzut de pe viaduct, în gol, salvatorii nu au mai putut face nimic. Ajunși la el, tot ce le-a rămas de făcut a fost să constate decesul. Omul era domiciliat în județul Vâlcea și, în acea noapte, cel mai probabil, mergea spre casă. 

Cea mai nouă autostradă și primul dezastru 

Autostrada Sibiu – Boița a fost inaugurată în luna decembrie a anului trecut. A fost unul dintre cele mai așteptate tronsoane de către șoferi, fiind și singura bucată de autostradă deschisă anul trecut. În condițiile unui carosabil alunecos, drumarii au impus, seara trecută, o limită de viteză de 60 km/h pe sectorul dintre Mohu și Boița. „În paralel, pe toate panourile de afișaj de pe întregul sector de autostradă au fost afișate mesaje de avertizare cu privire la carosabil alunecos și restricție de viteză la 60 km/h. Unul dintre panourile acestea fiind amplasat la doar 1,3 km înainte de zona în care s-a întâmplat accidentul”, informează DRDP Brașov. Șoferii implicați în accidentul de duminică nu ar fi respectat această limită și, fiindcă pe carosabil era polei, coliziunea n-a putut fi evitată.  Prima mașină din coliziunea în lanț nu era dotată corespunzător sezonului, dovadă fiind anvelopele „tocite” de timp. 

filmul accidentului mortal de pe autostradă la tălmaciu. s-a ferit de o mașină și a sărit în gol între parapeți - bărbatul era din vâlcea
Așa arătau anvelopele primei mașini implicate în accident

Reprezentanții DRDP Brașov (administratorul autostrăzii) mai spun că accidentul s-a produs  în condiții de ploaie înghețată care „este foarte greu de combătut pentru că gheața acoperă imediat orice material antiderapant”. Aceștia au adăugat că opt utilaje au acționat cu materiale antiderapante încă de la ora 18:45, imediat după ce a început ploaia. Utilajele ar fi trecut o dată la 30 – 40 de minute pe întregul sector dintre Mohu și Boița. 

În urma producerii accidentului, timp de șase ore, până la ora 03:00, autostrada Sibiu – Boița a fost închisă, pe ambele sensuri, din cauza poleiului de pe șosea. Toți șoferii au fost nevoiți să coboare pe ieșirea de la Mohu și să circule, până nu demult, pe drumul național. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică