mamă indignată după ce i-a fost anulată internarea copilului la spitalul de psihiatrie din sibiu - „mi s-a spus să sun peste câteva luni”

O sibiancă, mama a doi copii cu autism, a fost pusă într-o situație dificilă după ce a aflat vineri dimineața, 27 ianuarie, că programarea la Spitalul de Psihiatrie „Doctor Gheorghe Preda” pentru luni, 30 ianuarie, a fost anulată.  Această decizie ar fi fost luată deoarece Secția de Psihiatrie Pediatrică urma să intre în renovări. Mai mult, mămica nu a fost anunțată, ci a primit vestea când a sunat să verifice care este ora la care trebuie să ajungă la spital.

Gabriela Zegrea este o mămică din Sibiu care „s-a trezit” într-o ipostază nefericită pentru care nu părea să existe o soluție eficientă și rapidă. Cu trei zile înainte de internarea copilului la Spitalul de Psihiatrie „Doctor Gheorghe Preda”, mămica a aflat că programarea de luni, din data de 30 ianuarie, a fost anulată. „Am sunat la ora 10:30 să întreb la ce oră să mă duc și mi s-a spus că nu trebuie să mai merg. Mi-au spus că acum trei zile au primit un ordin de evacuare și nu știu când o să se mute, unde și ce spațiu vor avea și când vor reinterna acești copii”, spune mămica.

„Mi-a mai zis să sun eu peste câteva luni”

Încercând să găsească o soluție, Gabriela a vrut să reprogrameze internarea cât de repede, însă a primit un răspuns scurt și răspicat din parte personalului spitalului. ”Atunci am zis că o să sun peste vreo două săptămâni la care doamna mi-a zis să nu mai sun pentru că până în aprilie lista cu programări e plină. Sunt foarte supărată pentru că o zi pierdută la un copil de doi ani jumătate are repercusiuni majore. Mi-am luat concediu să merg la Ambulatoriu două săptămâni acum trebuie să anulez tot și ca mine sunt alții”, adaugă mămica.

Copilul a fost internat luni

Reporterul Ora de Sibiu a contactat conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie din Sibiu pentru a afla de ce mămica nu își mai poate interna copilul cu toate ca programarea a fost făcută încă din luna octombrie. După insistențele reporterului, care a discutat în mai multe rânduri cu conducerea spitalului, mămica a fost sunată de asistenta-șef, vineri seară, în jurul orei 21:00. Angajata spitalului i-a spus că secția va fi mutată în weekend și că poate reveni luni dimineața să interneze copilul.

De asemenea, surse din cadrul Consiliului Județean Sibiu, sub subordinea căruia se află Spitalul de Psihiatrie, au declarat că în decursul zilei de vineri vor fi sunate toate mămicile să li se spună că programările vor fi anulate până se relochează secția.

Luni, mămica a reușit să își interneze copilul la Spitalului Clinic de Psihiatrie din Sibiu. În răspunsul oficial al spitalului, primit în aceeași zi, se arată că secția funcționează în mod normal. „În cadrul Secției Psihiatrie Pediatrică se efectuează internări, activitatea secției desfășurându-se în parametrii normali. Activitatea Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu se desfășoară normal, nefiind perturbată de nici o schimbare”, transmite Andrada Tudosie, secretara Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu