adele, desemnată artista anului 2011, într-un top alcătuit de revista billboard

adele, desemnată artista anului 2011, într-un top alcătuit de revista billboardAdele a făcut istorie în topurile Billboard, vineri, când a devenit prima cântăreaţă care s-a impus în acelaşi an la categoriile “artista anului”, “cel mai bun album al anului” (“21”) şi “cel mai bun single al anului” (“Rolling in the Deep”), informează Reuters citată de Mediafax.

Cântăreaţa britanică, în vârstă de 23 de ani, a fost urmată la categoria “artistul anului” de Rihanna, Katy Perry şi Lady Gaga. Pe locurile următoare s-au clasat Nicki Minaj, Taylor Swift, Justin Bieber, Chris Brown, Lil Wayne şi Bruno Mars.

Tye Comer, editorul site-ului Billboard.com, consideră că succesul de care se bucură Adele se datorează faptului că muzica artistei britanice reprezintă “o gură de aer proaspăt” într-o piaţă muzicală saturată de artişti pop “alcătuiţi după un anumit calapod”, precum Rihanna, Katy Perry şi Lady Gaga.

“Succesul ei este o adevărată sursă de inspiraţie, deoarece ne indică faptul că există în continuare un loc în industria muzicală pentru un artist care este cu adevărat talentat. Nu ai neapărată nevoie de costume şocante şi de videoclipuri spectaculoase, ci de o voce uimitoare, completată de o alegere potrivită a cântecelor, pentru a reuşi să atragi atenţia a milioane de persoane”, a adăugat Tye Comer.


Albumul “21” al cântăreţei britanice, descris de un alt editor de la Billboard.com, Julianne Escobedo Shepherd, ca un “recviem al despărţirii”, a fost compus după eşecul unei relaţii amoroase pe care a avut-o artista, iar temele centrale ale albumului sunt iubirea, suferinţele în iubire şi nevoie de a-ţi continua viaţa după eşecul unei relaţii.

Single-ul “Rolling in the Deep” al cântăreţei Adele, ce conţine influenţe de soul şi blues, a fost desemnat cel mai bun single al anului 2011, devansând la această categorie piese pop şi dance. Pe locurile următoare s-au clasat cântecele “Party Rock Anthem” (LMFAO), “Firework” (Katy Perry), “E.T.” (Katy Perry şi Kanye West) şi “Give Me Everything” (Pitbull).

Adele, care a primit şase nominalizări la premiile Grammy din 2012, ce vor fi decernate pe 12 februarie, s-a impus şi la categoria “cea mai bună cântăreaţă”, iar rapperul Lil Wayne a triumfat la categoria “cel mai bun cântăreţ”. Wiz Khalifa a fost desemnat “cel mai bun artist debutant”.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică