Tribunalul Sibiu a decis ca doi dintre criminalii din Făgăraș să fie arestați pentru 29 de zile. Un al treilea, care are 17 ani, a fost reținut pentru 19 zile. Cel de al patrulea criminal, un adolescent de 16 ani, a fost internat într-un centru de specialitate.

Cei patru tineri au vârste între 16 și 26 de ani și au chefuit toată noaptea într-un club de manele din Sibiu. Au cheltuit toți bani și atunci au plănuit să plece cu un taxi și la destinație, în Făgăraș, să dispară fără să plătească cursa. Totul însă s-a schimat radical pe drum, iar aceștia l-au ștrangulat pe taximetristul de 63 de ani în momentul în care trebuiau să achite cursa.

”Dar pe drum unul dintre ei a început să dea mesaje și să spună hai să îl tâlhărim, să îi luăm banii… Și de aici s-a ajuns la omor.(…)  Într-adevăr l-au ștrangulat cu fragmentul, cu bucata de centură. L-au deposedat de o sumă de 170 de lei, telefonul mobil, o componentă a stației pe care nu am găsit-o încă. Unul din cei patru, cel care avea permis de conducere, după ce au introdus victima în portbagaj, încă în viață, au condus timp de o jumătate de oră autoturismul, intenția lor fiind de a ajunge cât mai aproape de Făgăraș”, a explicat Ioan Boțoc – procuror de caz.

Putea să fie salvat


Cutremurător este faptul că cei patru tineri au părăsit mașina în momentul în care încă taximetristul mai trăia și avea nevoie urgentă de ajutor. Mărturiile acestora au scos la iveală faptul că șoferul taxiului a fost lăsat să moară cu bună știință.

VEZI VIDEO DE MAI JOS PENTRU DECLARAȚIILE COMPLETE LEGATE DE ACEST CAZ

Ultima oră

Comentariul meu