video medici acuzați de vătămare corporală a unei gravide și malpraxis la medias

Doi medici de la Spitalul Municipal Mediaş sunt acuzaţi de vătămare corporală gravă de către soțul unei tinere din oraș care a pierdut o sarcină la opt luni și a ajuns apoi în comă la Spitalul Județean Sibiu. Bărbatul a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Acuzații grave la adresa a doi doctori din Mediaș. Un tânăr îi acuză de vătămare corporală după ce soția sa a pierdut o sarcină și apoi a intrat în comă. Tânăra a ajuns în stare critică la spitalul din Mediaș, iar acolo a fost operată de două ori în interval de câteva ore.

după ce femeia şi-a revenit din comă, familia a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva celor au efectuat operaţia de cezariană în urma căruia copilul a murit iar starea mamei s-a agravat.

Nenorocirea a început în 26 martie, tânăra de numai 38 de ani a ajuns la Spitalul din Mediaş. Aici medicii au decis să o opereze de urgență, dar au întârziat să facă acest lucru pentru că aceasta nu avea cartea de identitate la ea.

”În 26 martie a acuzat o durere de burtă și am mers la spital. Am ajuns acolo. Ne-au spus că copilul este decedat și nu îi bate inima. După aceea ne-au spus că trebuie să o opereze. Am spus: operați-o. Au spus că nu se poate fără buletin. Am mers acasă după el. M-am întors înapoi. A făcut cezariană și a dus-o la salon. Mi-au spus că în 5 minute pot să o văd, dar între timp au băgat-o din nou în operație. Nu mi-au spus pentru ce. După un timp, au sunat la o salvare la Sibiu ca să vină să o aducem la Sibiu. (..) Am ajuns la Sibiu, iar în comă. Au dus-o la urgență la Maternitate. Acolo cred că au operat-o noaptea. A doua zi au băgat-o din nou în operație”, a povestit soțul Crinei.tanara in coma2

Cinci operații, clipe de groază și acuzații grave

”Din câte am înțeles de la Sibiu a avut un intestin tăiat și a pierdut sânge. Avea patru litri de sânge în abdomen. (..) La prima operație nu au vrut să o opereze fără buletin. Noi când am plecat de acasă, copilul încă mișca. Mă gândesc că dacă o opera mai repede.. Nu pot să spun. O să aflăm de la cei abilitați. (..) Sarcina era normală. S-au făcut toate analizele aici la Sibiu la o clinică privată. (..) Au spus că totul e normal. Au spus că are ceva probleme cu tensiunea că este mare, dar mergeam zilnic la Spital la Mediaş şi îşi lua tensiunea. Chiar în ziua respectivă la 12.00 am fost la cardiolog. La copil cauza decesului a fost lipsa de oxigen. Mi s-a spus că era perfect sănătoasă şi dezvoltată. (..) A făcut 4 sau 5 operaţii. A fost operată şi de splină. De acolo a început să i se îmbunătăţească situaţia”, a mai povestit cutremurat soțul femeii

Vinovații să plătească

Soțul Crinei a depus ieri o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.


”Eu nu pot să spun eu cine e de vină. Vor spune cei abilitaţi, dar eu bănuiesc că am fost la un ginecolog si am făcut tot ca să fie bine… Mă gândesc că şi doctorul ei ginecolog putea să facă o operaţie cezariană mai repede, la 32 de săptămâni. Ea avea 37 de săptămâni şi 3 zile. Deci dacă eram medic o făceam eu, dar am fost la medic ca să fie totul bine. (..) Am depus o plângere ca să se cerceteze exact. Să se vadă. Nu am specificat pe cineva anume. Am cerut ca cei abilitaţi să cerceteze actele medicale pentru că eu nu am nici acces la ele ca să le văd.. Îi acuz de vătămare corporală din moment ce a ajuns la Sibiu cu intestinul tăiat şi avea patru litri de sânge. Viaţa i-a fost pusă în pericol. Nu i s-a spus de la început că i-au fost afectate toate organele. Eu cred că la Mediaş problemele. Aici la Sibiu le mulţumesc medicilor că şi-au dat interesul şi au făcut tot ce au putut. (..) La Mediaş au pornit problemele. Eu asa bănuiesc pentru că acolo a pornit hemoragia”, a mai spus Marius.

Cer să se ia măsuri

Sotul Crinei spune ca a decis sa depuna plangerea si pentru ca nimeni sa nu mai pateasca ce a patit familia lui. ”Nu ştiu dacă sunt cuvinte să vă explic cum a fost pentru că am pierdut un copil. Eram pe cale să îmi pierd şi soţia.. Nu am cuvinte ca să vă explic şi tocmai de asta vreau să fac ceva ca să nu se mai întâmple şi altor persoane acelaşi lucru. Să ia cineva măsuri ca să nu mai sufere şi alţi oameni”, a mai spus acesta.

YouTube video

A ieșit din comă

Tânăra a fost deconectată de la aparate, iar medicii sibieni spun că starea ei de sănătate este mai bună.

”Pacienta a fost adusă la spitalul din Sibiu de la Medias în stare gravă. La spitalul din Mediaş a suferit două intrevenţii chirugicale , una cu sarcină cu făt mort şi histerectomie, respectiv cea de-a doua pentru stoparea sângerării. A ajuns la Sibiu în comă. La Sibiu s-au constat grave probleme legate de această sângerare, a fost supusă unei prime intervenţii de hemostază, intervenţie foarte complicată care a durat mai bine de trei ore. La trei zile după această intervenție, s-a constatat din nou o sângerare şi a fost nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală, care a fost reuşită. Astfel pacienta are evoluție ușor favorabilă. A fost deconectată de la aparate. Este conștientă și se hrăneste singură. A fost vorba de o sarcină cu făt mort, care a cauzat probabil această hemoragire puternică”, a explicat Decebal Todăriță – purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

Medicii din Mediaș se apără

”Când s-a prezentat deja fătul era decedat în uter. Datorită unei boli numită dezlipire de placentă urmată de apoplexie utero placentară. S-a intervenit chirurgical. A fost nevoie să se scoată pe lângă copil și uterul. Totuși boala respectivă și-a continuat evoluția destul de brutal, astfel încât a fost nevoie să se facă transfuzii masive de sânge și de plasmă. Iar în continuare în momentul în care depozitul nostru de sânge și plasmă s-a terminat, am fost nevoiți să o transferăm la Sibiu”, a spus medicul Truța Jean Mircea – director medical spital municipal Mediaș

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a demarat o ancheta în urma plângerii depuse.

Ultima oră

Comentariul meu