Primăria Sibiu a decis ce face cu stadionul Municipal în lipsa fotbalului

378

Stadionul Municipal poate fi închiriat de unităţi de învăţământ şi operatori culturali sau sportivi pentru organizarea de evenimente.

Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat, serviciul care gestionează Stadionul Municipal Sibiu, reaminteşte operatorilor culturali şi sportivi, unităţilor de învăţământ, dar şi sibienilor că Stadionul Municipal poate fi închiriat pentru desfăşurarea diverselor evenimente, pentru orele de sport sau activităţi în aer liber.

Prin aprobarea acestor tarife de închiriere, municipalitatea a dorit să ofere şi această posibilitate celor care caută asemenea spaţii, utilizând astfel eficient un obiectiv public.

Grădiniţele, şcolile şi liceele au posibilitatea să închirieze Stadionul Municipal Sibiu prin achitarea unui tarif redus reprezentând 10% din taxele stabilite. Prin urmare, terenul principal poate fi închiriat cu 30 de lei/oră sau 200 de lei pentru întreaga zi, închirierea terenului de antrenament presupune o taxă de 15 lei/oră sau 100 lei/zi, iar pista de atletism poate fi închiriată la un tarif de 10 lei/zi sau 0,5 lei/oră/persoană.

Pentru organizarea de evenimente sportive sau culturale, sau chiar pentru meciuri amicale de fotbal sau diverse concursuri taxele de închiriere a Stadionul Municipal diferă în funcţie de zonele închiriate. Spre exemplu, pentru închirierea terenului principal de fotbal se percepe un tarif de 2.000 lei/zi, pentru terenul secundar 1.000 de lei/zi, pentru pista de atletism trebuie achitaţi 100 lei/zi, iar pentru vestiare 500 de lei/zi. Dacă organizatorul percepe bilet de intrare, pentru fiecare loc închiriat în tribuna oficială se va plăti 2 lei, iar pentru locurile din tribună şi peluze se va achita o taxă de 0,5 lei/loc.

Spaţiu disponibil şi pentru conferinţe, întruniri sau seminarii. Stadionul Municipal oferă spaţiu şi celor care doresc să organizeze conferinţe sau diverse întruniri. Etajul I al Stadionului Municipal este alcătuit din 4 birouri de 10 metri pătraţi fiecare, o sală de şedinţe şi un una de protocol şi o sală de mese care poate fi utilizată în regim de catering, suprafaţa totală pe care se întind toate aceste încăperi fiind de 500 de metri pătraţi. De asemenea, spaţiul oferă internet wireless gratuit. Pentru închirierea acestei zone se percepe un tarif de 1.000 lei/zi.

În zona Stadionului Municipal sunt disponibile 52 de locuri de parcare.

Procedura care trebuie urmată pentru închiriere presupune completarea unei cereri tip care va fi depusă cu cel puţin 1 zi înainte la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat, B-dul Victoriei  nr.1-3, Cam. 20 şi înainte cu cel puţin 10 zile în cazul evenimentelor de mai mare amploare. Odată cu depunerea cererii şi aprobarea acesteia, solicitantul va achita şi taxa calculată.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.