In Romania nu vor fi exploatate gaze de sist in urmatorii cinci ani, dar este important sa-si asigure independenta energetica, precum si pe cea a Republicii Moldova, din productie interna si cu respectarea celor mai inalte standarde de mediu, a declarat joi, la RRA, premierul Victor Ponta.

“Deocamdata si in urmatorii cinci ani, in Romania nu se va exploata niciun metru cub de gaze de sist. In al doilea rand, ma uit pe harta Europei si cam toti vecinii nostri au dat deja – cu exceptia Bulgariei, e adevarat, care probabil ca a luat o decizie politica, nu neaparat tehnica – autorizatii pentru explorari pentru gaze de sist. Trei, ca in urmatorii cinci ani, Romania are obligatia de a-si pune la punct cea mai performanta si moderna legislatie de protectie a mediului, in asa fel incat, daca peste cinci ani chiar se va exploata, sa avem toate garantiile”, a afirmat premierul.

Victor Ponta a adaugat, totodata, ca problema exploatarii gazelor de sist trebuie pusa si in contextul asigurarii din resurse proprii de catre Romania a necesarului de gaze.

“Aici lucrurile sunt simple: daca nu avem gaze din productia interna, le cumparam de la Gazprom, ca nu avem alt producator prin zona care se >>>mergi la sursa articolului

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.