Consiliul municipal din San Francisco a votat in unanimitate acordarea unei finantari de 76 milioane de dolari pentru un proiect care vizeaza montarea unei plase contra sinucigasilor cu scopul de a salva viata acestora.

De la inaugurarea podului Golden Gate, in 1937, peste 1.400 de persoane s-au sinucis aruncandu-se in ocean de pe aceasta structura. Anul trecut, 46 de persoane s-au sinucis in acest fel, stabilind un nou record in domeniu.

Votul din aceasta saptamana reprezinta o victorie repurtata de o campanie veche de cateva decenii lansata de familiile victimelor.

Decizia de amplasare a unei plase uriase din otel inoxidabil a fost aprobata initial in 2008, ca masura de prevenire a sinuciderilor din orasul San Francisco. Insa finantarea proiectului a intampinat dificultati majore.

Unul dintre obstacole a fost inlaturat atunci cand presedintele american a semnat o lege prin care amplasarea barierelor si a plaselor de siguranta a devenit eligibila pentru finantare din fonduri federale. De altfel, Guvernul federal american va asigura 49 milioane de dolari din finantarea totala a acestui proiect.

Plasa de sub podul Golden Gate va avea o latime de sase metri si va fi amplasata pe ambele parti laterale ale constructiei.

Intr-o conferinta de presa organizata joi, inainte de votul Consiliului municipal din San Francisco, unul dintre putinii oameni care au supravietuit tentativei de sinucidere, dupa ce s-a aruncat in ocean, sarind de pe celebrul pod, a respins argumentul potrivit caruia persoanele suicidare vor gasi o alta metoda pentru a-si pune capat vietii, daca acea plasa va fi amplasata.

Kevin Hines, in varsta de 32 de ani, a spus ca a simtit “un regret imediat”, atunci cand a sarit de pe podul Golden Gate.

“Niciun suflet, nici un singur alt suflet nu va mai fi pierdut de pe acel pod”, a spus el.

Potrivit autoritatilor din San >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu