Ioana Vonica, arest la domiciliu în Sibiu. Procurorii au pus SECHESTRU PE AVERE!

429

Soția afaceristului sibian care s-a sinucis luna trecută este cercetatî în dosarul reţetelor false. Ioana Vonica în prezent arestată preventiv, urmează să fie cercetată în arest la domiciliu, hotărârea Tribunalului București nefiind definitivă.

 

Măsura dispusă de Tribunalul Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior soţia omului de afaceri a fost arestată. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor deţinute de Ioana Vonica.

Ilie Vonica s-a aruncat de pe acoperişul locuinţei sale, de la o înălţime de circa opt metri, şi a murit la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns în stare foarte gravă.

CITEȘTE ȘI: CE-I FRĂMÂNTĂ PE ANGAJAȚII POLISANO: S-a sinucis sau nu Ilie Vonica? TU CE CREZI?

În 22 mai, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a nouă persoane – Ioana Vonica, Decebal Valentin Oprea, Bogdan Mihai Năstasie, Iuliana Ilincea, Anca Maria Otinceanu, Alina Ioana Mănescu şi medicii Otilia Fănica Georgescu, Emilia Niculescu Mizil şi Aristica Poenaru de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

 CITEȘTE ȘI OPINIA NOASTRĂ: Cui i-a ajutat sinuciderea lui Ilie Vonica?

Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii „Reţeta” ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi „fantomă”.

 DE VĂZUT: Cum se împarte moștenirea imperiului Polisano după moartea lui Vonica și ce planuri avea acesta înainte să moară

Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

  VIDEO FOTO Ilie Vonica a fost înmormântat. Trei persoane au leșinat și au avut nevoie de îngrijiri medicale

Ilie Vonica (59 de ani), de profesie medic ginecolog, a construit după 1989 un grup farmaceutic din care face parte distribuitorul farmaceutic Polisano – pe locul trei pe piaţa distribuţiei de medicamente, centrele medicale generaliste Clinica Polisano, centre de fertilizare in vitro, un spital privat în Sibiu, reţeaua de farmacii Reţeta şi producătorul de medicamente Polipharma Sibiu. Pe lângă aceste activităţi, grupul deţinea şi un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agenţie de tu­rism proprie, proiecte de sport şi agrement, construcţii imobiliare şi real estate.

CITESTE SI: Povestea de dragoste dintre Ioana și Ilie VONICA – De ce nu a putut trăi milionarul fără soția lui

Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajaţi, a înregistrat în 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro.

 

În 2011, Vonica a vândut reţeaua de clinici de dializă grupului Diaverum, controlat de fondul de investiţii Bridgepoint, tranzacţie esti­ma­tă la aproximativ 25 de milioane de euro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi